Når René Dif dør, så kommer folk ikke til at kunne tage forbi kirkegården og stille en buket blomster ved hans grav.

Den 54-årige Aqua-stjerne vil nemlig ikke begraves, når han går bort.

Han vil i stedet have, at hans lig bliver balsameret og udstillet til fri skue i en rød Ferrari.

Det fortæller han i Radio 4-programmet 'Det sidste måltid'.

Her fortæller han også, at han med alderen er begyndt at tænke mere over døden, og at det er derfor, at han begyndt at lege med tanken om, hvad der skal ske med hans lig.

Ifølge sangeren har han faktisk leget så meget med tanken, at han allerede har fået en aftale i hus med provokunsteren Marco Evaristti.

Den dansk-chilenske kunster er blandt andet kendt for det yderst omdiskuterede værk 'Helena' fra 2000, hvor han udstillede ti guldfisk i ti blendere og lod publikum trykke på knapperne.

Værket satte sindet i kog hos mange - deriblandt Dyrenes Beskyttelse - og blev omtalt mange steder rundt omkring i verden.

Rene Dif, sanger, skuespiller og coach. Han er bedst kendt som den mandlige stemme i dance-pop-gruppen Aqua.
Rene Dif, sanger, skuespiller og coach. Han er bedst kendt som den mandlige stemme i dance-pop-gruppen Aqua. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Og nu kan Marco Evaristti altså se frem til endnu et værk, der højst sandsynligt vil vække opsigt, når René Dif går bort.

»Jeg indgik i midten af min karriere en aftale med Marco Evaristti om, at han må bruge mit lig. Han vil balsamere mig, tror jeg, og så skal jeg sidde i en Ferrari i et kunstværk, som skal udstilles på nogle af de største museer i verden,« siger sangeren.

Aqua-stjernen fortæller videre, at når udstillingen af hans lig er slut, så vil han stadig ikke begraves.

Så vil han nemlig brændes og proppes ind i en nytårsraket, så hans familie og venner kan bruge ham som fyrværkeri nytårsaften på Rådhuspladsen i København.

På trods af de mange alternative og opsigtsvækkende planer med sit lig, så ønsker René Dif dog stadig en gravsten, hvor folk kan minde ham.

Men heller ikke denne skal være som de flestes.

René Dif vil nemlig have, at det bliver en gravsten, hvor der står: 'Hvis du tror, du har haft travlt i dit liv, så læs herunder', hvorefter der vil være en liste over alle de projekter, som han har arbejdet på i gennem sit liv.

'Det sidste måltid' med René Dif kan høres her.