Selv om den kendte dynekonge Lars Larsen sagde farvel til livet i august, så lever hans livsværk videre i bedste velgående.

Det viser det seneste regnskab for Lars Larsen Gorup, der er kommet ud med et rekordresultat på 3,7 milliarder kroner før skat, skriver Jysk i en pressemeddelelse. Særligt én af Lars Larsen Groups mange virksomheder, som stod Lars Larsen nært, skiller sig ud – og det er en virksomhed med en særlig historie.

Ifølge Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg, der nu er bestyrelsesformand for Lars Larsen Group, har møbelvirksomheden Actona Company klaret sig bemærkelsesværdigt.

»Der er blandt andet grund til at fremhæve Actona Company, der har mere end fordoblet resultatet før skat fra 61 til 136 millioner kroner. Men også SengeSpecialisten er en meget positiv historie, fordi det er et selskab, som efter en række udfordrende år nu bidrager positivt til bundlinjen,« siger Jacob Brunsborg i pressemelddelsen.

Lars Larsens livsværk Jysk og Lars Larsen Group lever videre i bedste velgående efter stifterens død.
Lars Larsens livsværk Jysk og Lars Larsen Group lever videre i bedste velgående efter stifterens død. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Netop Actona havde en særlig betydning for hans far, Lars Larsen. Dynekongen købte nemlig den jyske møbelvirksomhed, da virksomhedens stifter Orla Dahl Jepsen døde for nogle år siden.

Lars Larsen var gennem mange år en nær ven Orla Dahl Jepsen, og inden vennen døde, nåede han angiveligt at ytre ønske om, at dynekongen overtog hans virksomhed.

»For en tre-fire år siden snakkede vi om at slå os sammen, men nåede aldrig så vidt, men jeg tror, han nåede at hviske til sin Sanne, inden han gik bort, at hun skulle forhøre sig hos ham Købmand Larsen om et salg,« har Lars Larsen tidligere fortalt til Folkebladet Lemvig.

Resultatet på 3,7 milliarder kroner for regnskabsåret 2018/2019 før skat er det bedste for Lars Larsen Group nogensinde og dermed en ny indtjeningsrekord. Og det glæder Jacob Brunsborg.

Himmerlands Golf & Spa Resort, hvor billedet er taget, har fortsat underskud. Det må Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg (yderst til højre) sande.
Himmerlands Golf & Spa Resort, hvor billedet er taget, har fortsat underskud. Det må Lars Larsens søn, Jacob Brunsborg (yderst til højre) sande. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Lars Larsen Group ejer blandt andet også ejer Lars Larsens hjertebarn og livsværk Jysk. Her var overskuddet dog lidt mindre.

»Grundet meget store investeringer kom Jysk ud af regnskabsåret med et lidt mindre overskud end året før. Derfor er der ekstra god grund til at glæde sig over, at både vores investeringsaktiviteter og en række af de andre selskaber i gruppen har leveret så gode resultater, at det samlede resultat før skat vokser med knap 140 millioner kroner,« siger Jacob Brunsborg.

Regnskabsårets omsætning for Lars Larsen Group var i alt  på 34,7 milliarder. Udover Actona har flere andre af Lars Larsen Groups selsakber også klaret sig fint.

Blandt andet har Solid Leasing gået fra et resultat i 2017/18 på 1,3 millioner kroner til et resultat for 2018/19 på 7,2 millioner kroner, ligesom havemøbelproducenten Scancoms også har oplevet fremgang.

Lars Larsen købte sin afdøde vens livsværk Actona. Her ses han sammen med  direktøren i Actona, Torben Villadsen, i 2015.
Lars Larsen købte sin afdøde vens livsværk Actona. Her ses han sammen med  direktøren i Actona, Torben Villadsen, i 2015. Foto: Morten Stricker
Vis mere

»Scancom har på mange måder været forud for sin tid. Blandt andet i form af virksomhedens fokus på miljø og brug af genanvendte og bæredygtige materialer. Netop øget fokus på bæredygtighed er jo noget af det mest markante, vi har set i 2019, og det kan også ses på resultatet for Scancom, som lander på 26 millioner kroner,« siger Jacob Brunsborg.

Der er dog ikke alle Lars Larsens selskaber, der skovler penge ind. Blandt andet fosser pengene stadig ud af Lars Larsen golfcenter Himmerland Golf og Spa Resort, erkender dynekongens søn.

»På trods af at indtjeningen endnu engang er historisk høj, er der stadig selskaber, der leverer negativt afkast. Derfor har vi i seneste regnskabsår gennemført betydelige investeringer i blandt andet Himmerland Golf & Spa Resort og Letz Sushi. På den baggrund forventer jeg også, at vi vil se forbedrede resultater allerede i indeværende regnskabsår,« siger Jacob Brunsborg.

Lars Larsen døde af kræft den 19. august 71 år gammel. Ved sin død var han Danmarks fjerde rigeste mand med en formue på 35,1 milliarder kroner ifølge Berlingskes årlige liste.