Efter en dramatisk tur til Sunny Beach advarer den populære blogger Fie Laursen sine hundredtusindvis af følgere mod utryghed i det bulgarske fest-paradis. Men turen var sponsoreret af DUF-rejser - og de er ikke tilfredse med det billede, realityverdenens enfant terrible tegner af deres populære feriedestination.

»Jeg tror, de (bureauet, der har hyret Fie Laursen på DUF-rejsers vegne, red.) selv vil foreslå, at det ikke er noget, vi skal betale for. Og der vil jeg selvfølgelig sige, at det synes jeg er rimeligt nok - det synes jeg heller ikke, vi skal. Det har ikke været den bedste reklame,« siger rejsebureauets direktør, Anders Marcuslund.

Reaktionen kommer efter, at 22-årige Fie Laursen på sin YouTube-kanal blandt andet fortalte, hvordan nogen havde været i hendes kuffert og stjålet en computer, og at hun blev snydt til at sniffe rusmidlet poppers, som er ulovligt i Danmark, men som ifølge bloggeren kunne købes i almindelige butikker i Sunny Beach.

»De ser normale ud og ligner slik, og man kan købe dem helt lovligt. Alle dernede gik rundt og tog poppers, og jeg fik at vide, at det bare var neglelakfjerner. Så det skræmte mig, da jeg prøvede det. Det var ikke dejligt. Jeg blev varm i kroppen, og følte jeg kunne besvime. Det var som at være ved at ryge i narkose - ligesom da jeg fik lavet mine bryster,« fortæller Fie Laursen til B.T.

Bloggeren, som ikke lægger skjul på, at hun har taget stoffer før, men siden har lagt det på hylden, begyndte derfor at google 'poppers', og her blev hun overrasket over, at de farverige flasker på butikshylderne var et ulovligt rusmiddel i Danmark.

»Alle går og tror, det ikke er stoffer, fordi folk i Sunny Beach normaliserer poppers. Du kan købe det i en butik lige foran hotellet. Alle tager det hele tiden. Vitterligt hvert femte minut,« siger bloggeren, der derfor valgte at lave en video for at advare sine unge følgere.

Men DUF-rejser, som har betalt for Fie Laursens omtale af rejsen, mener, at hun er med til at male et unødvendigt utrygt billede af den bulgarske festby.

»Nogle har ringet til os og spurgt ind til hendes oplevelser, og det er super ærgerligt, for det er jo ikke med den hensigt, man inviterer folk ned. Det er for, at de skal lave noget godt og relevant content, og det blev det ikke helt i dette tilfælde,« siger direktør Anders Marcuslund.

»Vi er utrolig kede af det. Vi slår os op på at være et rejsebureau, hvor forældre trygt kan sende deres unge af sted. Så det er superærgerligt, at en af vores største og mest veldrevne destinationer får det her ry.«

Og det kan Fie Laursen godt følge sin sponsor i.

»Jeg tror selvfølgelig ikke, det er fedt for DUF, at jeg snakker om de ting, eller at jeg havde fået stjålet min MacBook, men jeg vil hellere have min kanal ægte, og hvis de vil trække mit honorar tilbage, fordi jeg fortæller, hvordan virkeligheden er, så må de gøre det. Jeg vil ikke glorificere Bulgarien. Det var fedt, men fedt var det heller ikke,« siger Fie Laursen til B.T.

Anders Marcuslund har ikke selv talt med bloggeren, men han er 'glad for, at hun godt selv kan se, at det er lidt uheldigt,' siger han til B.T.

Men nu har hun jo ikke kun sværtet jer til - hun kommer også med en reel advarsel mod at købe poppers?

»Ja, og jeg ved, at poppers har været dernede i nogle år, men jeg har ikke opfattet det som et kæmpestort problem. Jeg tror, det bunder i, at hun har haft en uheldig oplevelse med sin computer, og indtrykket, hun forlader rejsemålet med, er ikke supergodt, og så får det bare en overhaling. Vi fortæller til velkomstmøderne på førstedagen, at vi ikke tolererer stoffer. Men nu er vi i hvert fald nødt til at undersøge poppers nærmere,« siger Anders Marcuslund.