Red Barnets ekspert på vold og seksuelle overgreb mod børn, Kuno Sørensen, vurderer, at misbrugsanklagerne mod Michael Jackson i ”Leaving Neverland” er meget troværdige

”Jeg finder de to mænds fortælling meget troværdig, fordi de ikke kun taler om had og vrede, men også om den kærlighed og nærhed, som de oplevede sammen med Michael Jackson.”

Sådan siger Kuno Sørensen, der er psykolog og Red Barnets ekspert på vold og seksuelle overgreb mod børn, til Radio24syv efter at have set dokumentaren ”Leaving Neverland.”

Den fire timer lange dokumentar følger de to mænd Wade Robson og James Safechuck, der begge fortæller, at Michael Jackson udsatte dem for flere seksuelle overgreb, fra de var henholdsvis syv og ti år gamle.

Dokumentaren er blevet kritiseret for at mangle beviser og være ensporet.

Især Wade Robson er blevet beskyldt for at lyve, fordi han i 2005 talte til Michael Jacksons forsvar og kaldte ham uskyldig i en sag om overgreb på mindreårige, hvor han blev frikendt for alle anklager.

Kuno Sørensen fra Red Barnet fortæller, at man ofte i misbrugssager ser, at ofrene først står frem senere i livet:

”Det er meget almindeligt, at ofre for misbrug lyver om- eller nægter at tale om, hvad der er sket. Især hvis børnene bliver truet med, at der kan ske voldsomme ting, hvis de afslører misbruget. Også fordi de er bange for at miste de privilegier eller den særstatus, som de har opnået. Først når de er mere modne og har mere indsigt, har de overskuddet til at fortælle om det,” siger Kuno Sørensen til Radio24syv.

”Leaving Neverland” er instrueret af Dan Reed og kan lige nu ses på Dr.dk