Den enorme flygtningekrise, der i år har ramt Mellemøsten og Afrika, har arbejdsmæssigt været det største øjeblik for TV2-journalisten Rasmus Tantholdt, der har dækket krisen massivt.

Det har dog ikke været et stort øjeblik på den positive måde, fortalte 42-årige Rasmus Tantholdt, da han tirsdag mødte op på den røde løber inden optagelsen af tv-programmet ‘TV2 015: De største øjeblikke’.

»Det har været den mest voldsomme oplevelse. Ikke mindst fordi man ofte står i situationer, hvor man ikke ved, om man skal være på arbejde eller smide, hvad man har i hænderne for at hjælpe nogle mennesker. Det synes jeg altid er svært som journalist,« sagde Rasmus Tantholdt.

Den slags situationer har den erfarne korrespondent stået i mange gange, fortæller han.

Alligevel kæmper han stadig nogle gange med at finde den bedste metode til at bearbejde de oplevelser, han møder, når han tager på arbejde i udsatte områder. Det sker ikke altid på en ‘super fornuftig måde’, fortæller han.

»Jeg burde sikkert tale med nogle professionelle af og til, men det er jeg ikke så god til at få gjort. Så jeg prøver at tale med min fotograf om det. Nogle gange ender det med, at man drikker en masse øl og taler om det - helt banalt,« sagde Rasmus Tantholdt til BT.

Han føler dog, at han efterhånden er blevet god til at bearbejde oplevelserne, selvom de rammer ham hårdt af og til.

»Det påvirker mig bestemt. Men jeg sidder ikke ovre i hjørnet og græder. Jeg prøver at bruge det positivt i min hverdag og føler mig privilegeret over at stå derude, hvor det sker,« sagde Rasmus Tantholdt.

Ved at være taknemmelig for det, som har han, og ikke brokke sig over det, som han ikke har, forsøger at han udnytte sine barske oplevelser på en positiv måde, fortæller han.

Rasmus Tantholdt har siden 2003 været korrespondent for TV2 Nyhederne. Det har bragt ham til krigszoner som Irak og Afghanistan, men også andre udsatte områder har haft besøg af Rasmus Tantholdt i årenes løb.

Tilbage i 2013 var han i Somalia for at lave et indslag til TV2 om, at freden var kommet til hovedstaden, Mogadishu. Men samme dag blev den historie gjort til skamme på groveste vis, da en selvmordsbombe sprang i en bil kun 20 meter nede ad gaden.

Rasmus Tantholdt og fotografen Anders Bach slap dog fra angrebet uden skrammer.