Alle vil have en bid af Rasmus Seebach - men det er ikke altid, at den populære sanger får løn. Han mangler at blive betalt for en koncert i Silkeborg, som skulle have indbragt ham 500.000 kr.
Alle vil have en bid af Rasmus Seebach - men det er ikke altid, at den populære sanger får løn. Han mangler at blive betalt for en koncert i Silkeborg, som skulle have indbragt ham 500.000 kr. Foto: Tommy Kofoed

'Pas på falske billetter til Rasmus Seebach koncert.' Sådan kunne man i slutningen af januar læse i Midtjyllands Avis, som optakt til den populære stjernes koncert i Silkeborg kort tid efter.

- Rasmus Seebach er en populær herre. Derfor prøver nogen nu at slå plat på ham, lød det yderligere i artiklen.

Men spørgsmålet er, hvem der har slået mest plat på ham. Billethajerne eller arrangøren. For Danmarks største popidol er blevet snydt for sit honorar på knap en halv mio. kr. af arrangørerne bag koncerten i Silkeborg.

Og selvom der ikke er tvivl om, at Rasmus Seebach har en pæn og solid pengetank i forvejen, er 500.000 kr. også en slags penge. For et stykke arbejde han ikke bare har udført, men udført så godt, at ’Danmarks måske mest omtalte pop-prins’ ifølge selvsamme avis ’forførte over 2.200 fremmødte gæster i Silkeborg Hallerne’. Uden at få en krone.

- Vi har den holdning, at betaling og aftaler generelt er en sag mellem os og arrangøren. Så derfor ingen kommentarer herfra, siger Rasmus Seebachs manager, Nicolaj Bundesen.

Intet forskud


Ifølge BTs oplysninger er Seebach en af de få kunstnere herhjemme, som ’spiller på døren’. Hvilket vil sige, at han ikke på forhånd får et forskud på typisk 50 pct. af sit honorar.

Istedet afregnes det fulde beløb efter at koncerten endeligt er gjort op.

Men i dette tilfælde kom der bare ikke en krone til Rasmus Seebach.

- Vi har ikke nogen intention om at snyde ham. Slet slet ikke, siger Flemming Jørgensen, som er daglig leder for Swingsfinx, den musikforening der stod som arrangør af Rasmus Seebachs koncert i Silkeborg hallerne tidligere i år.

- Musikforeningen har haft en likviditetskrise, fordi vi har haft nogen arrangementer, som ikke har kunnet give økonomi, lyder hans forklaring på, at Rasmus Seebach ikke har fået sit honorar. Til trods for den fuldstændig udsolgte koncert.

Penge på vej


Ifølge Flemming Jørgensen skal Seebach nok få sine penge. Hen af vejen.

- Han har jo afleveret sit arbejde. Og bliver ikke snydt for pengene. Han får dem bare senere.

- Vi har indgået et klokkeklart forlig med en advokat, hvor vi har indbetalt 100.000 kr nu. Så får han 100.000 kr. den 1. juni. Og vi afregner resten af beløbet i afdrag, siger Flemming Jørgensen til BT og ønsker ikke at udtale sig om tidshorisonten for, hvornår den danske popstjerne får de sidste 250.000 kr.

Ifølge BTs oplysninger har sagen mellem Seebachs koncertbureau og Jørgensens forening været for retten i Viborg i begyndelsen af maj.

- Foreningen vil kæmpe røven ud af bukserne for at få betalt Seebach de penge, understreger han.

- En af de ting, der også er gået galt er, at foreningens tidligere formand glemte at indsende ansøgning til Kulturministeriet, så man i år har mistet hele kulturtilskuddet på omkring 270.000 kr. Så det har da givet overvejelser om helt at lukke foreningen, fordi den skyldte en halv million væk. Men det er mere fair, at han får sine penge, end at man bare lukker foreningen, slutter Flemming Jørgensen.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.