Siden Rasmus Seebach for snart fire år siden blev far til sønnen Holger, har han oplevet en helt ny form for selvtillid, hvilket nu har inspireret til en ny karrierevej.

'Jeg skal være far,' afslørede Rasmus Seebach første gang stolt fra scenen, da han i 2016 optrådte på Nibe Festival.

Et halvt år senere kom lille Holger til verden, og i dag, hvor familien Seebach, der også tæller kæresten Julie, er rykket til Hellerup, nyder far og søn med Rasmus Seebachs egne ord 'at hænge ud sammen'.

»Vi har det bare pissesjovt,« fortæller Rasmus Seebach med et stort smil.

I foråret, da coronakrisen lukkede Danmark ned, fik familien Seebach ekstra meget tid til hinanden, og det var i det lys, at Rasmus Seebach en dag satte sig til klaveret og skrev nummeret 'Supermand', hvor han synger om den effekt, Holger har på ham.

»Sangen handler om, hvor pisseheldig man er at få lov til at være far og hver dag vågne op til en dag, hvor man flere gange om dagen bliver set på med øjne, der forguder dig,« forklarer Rasmus Seebach.

I sangen synger Rasmus Seebach blandt andet, at det nogle gange kan føles svært at skulle leve op til det forbillede, man gerne vil være. Han fortæller videre:

»Jeg ved jo godt, at jeg er ikke er perfekt. Man bliver (som forældre, red.) bombarderet med alle mulige regler og normer og ting, man bør gøre. Og det kan godt være, at der er mange, der formår at være perfekte på alle punkter, men det gør jeg ikke. Man nosser i det engang imellem, men alligevel er det åbenbart godt nok til, at Holger synes, jeg er fin nok.«

Rasmus Seebach.
Rasmus Seebach. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Da sangteksten var på plads, begyndte han at forestille sig, hvordan de to karakterer, som han sang om, ville se ud, og så opstod ideen om en børnebog at tage form. En bog, der på samme måde tager udgangspunkt i hans forhold til Holger, og hvad Holger gør ved ham.

»Det er ikke 1:1 os. Mange af tingene er hentet fra vores liv, men også fra min brors liv med hans børn og mange af mine andre venners liv, der er blevet forældre.«

Holgers kælenavn er Holgis. At bogen så også kom til at hedde 'Holgis og far', var egentlig ikke meningen.

»Det startede bare som arbejdstitlen, og jeg tænkte også, om den ikke skulle hedde noget andet. Men det er jo ikke hans rigtige navn, så da jeg forelskede mig i titlen og ikke kunne mindes andre figurer med det navn, så endte det sådan.«

Han tilføjer med et grin:

»Jeg har læst bogen for ham mange gange for at se, hvordan han forstår det, og hvad han synes er sjovt. Han har så købt ind på, at det virkelig er mig og ham i bogen, så i stedet for kommenterer han på, at det fx ikke er vores lampe, der er på tegningen.«

Rasmus Seebachs tanke med bogen er, at den ikke kun skal være til børn, men at forældre også godt må få noget ud af den.

»Da jeg blev far, syntes jeg hurtigt, at man lidt ufrivilligt kom med i en forældreklub, hvor man ofte snakkede om, hvor hårdt det var, om man nu fik sovet, og om barnet fx havde fået feber igen. Der er virkelig mange ting, der er ekstremt hårdt ved at blive forældre, men når jeg ser tilbage (på de første par år, red.) kunne jeg godt have savnet, at man også snakkede om, at det fandeme også er sjovt at blive forælder.«

Rasmus Seebach og kæresten Julie Teglhus.
Rasmus Seebach og kæresten Julie Teglhus. Foto: Henrik R Petersen / Scanpix
Vis mere

Han fortæller videre:

»Det er en kæmpe gave at få et barn og dermed blive tanket op på selvtilliden. Det er jo fantastisk at blive taget for givet på den måde. Holger tænker jo, 'den fixer du jo bare' om mig. Det synes jeg også, man skal sætte pris på som forælder, og det er det, jeg gerne vil forklare i en børnebog. Kan man forklare det til en fire-årig? Nej, men så fortæller jeg det i handlingen med en magisk kasket og siger til barnet, at den gør mig til en supermand.«

Hjemme hos familien Seebach kan den lille Holger også være med til at afholde popstjernen Rasmus Seebach fra at miste jordforbindelsen. I en Instagram-video fra sidste jul ser man Rasmus Seebach sidde ved klaveret og underholde familien med sit eget julehit 'Lille store verden'. I videoen afbryder Holger, der hellere vil høre 'Søren Banjomus'.

»Man bliver hevet helt ned på jorden af ham. Det er dejligt, haha.«

Når Rasmus Seebach skriver musik, er han ofte taget på turné efterfølgende. Så nu er spørgsmålet, om en børnebog så også betyder en børnehave-turné?

»Ja, det kunne være det nye,« griner Seebach, der trods popstjernestatus ikke bliver betragtet som nogen ophøjet gæst, når han henter sin egen søn i børnehaven – og det er der en grund til.

»Nede i børnehaven er jeg jo bare Holgers far. Det er en rigtig dejlig skovbørnehave, og der er faktisk ikke så meget hype på den måde. Jeg afleverer faktisk nærmest dagligt barn med Liam (L.O.C., red.) og Remee, som har børn samme sted,« griner han.