Line Rafn og barn (billedhjul)
Line Rafn og barn (billedhjul) Foto: Mikkel M¿ller J¿rgensen

Infernals Lina Rafn, der blev mor til lille Karmen i marts måned, havde en svær start som nybagt mor. Det afslører den populære sangerinde og tidligere X Factor dommer i et nyt interview.

Illusionen lever i bedste velgående. Illusionen om at enhver kvinde bliver 'moder jord' så snart hun lægger sin lille, dunede baby til brystet. At rollen som mor er indkodet i alle kvinders dna, og at man automatisk bliver smaskforelsket, når man ser sit spædbarn for første gang.

Men sådan forholder det sig ikke altid. Nogle gange udebliver euforien, og afløses af angst. Sådan var det for Lina Rafn, da hun blev mor til lille Karmen. Kærligheden udeblev. Fødslen var traumatisk. Og i et nyt interview med bladet Vores Børn, bryder sangerinden tabuet om, at en mor altid elsker sin nyfødte uden forbehold.

- Jeg så hende ikke blive født. Jeg havde ingen fornemmelse af, at indre blev til ydre, siger Lina Rafn til bladet.

Sangerinden, der troede at hun skulle føde naturligt, åbnede sig ikke nok. Så en planlagt naturlig fødsel blev til kejsersnit. Og der gik næsten en halv dag før Lina Rafn, på hospitalets opvågningsafdeling, fik sin lille ny i favnen for første gang.

En lang adskillelse, som Rafn nævner, som en vægtig grund til hendes manglende tilknytning til datteren i starten. De efterfølgende problemer med amning gjorde ikke tilknytningen større.

- Ammevejledningen var katastrofal. Der var ingen til at vise mig, hvordan jeg skulle gøre. Jeg fik bare en suttebrik.

Heldigvis havde Lina Rafn og hendes kæreste Kasper Pertho fået et ophold på et privat barselshospital. Og her blev den nybagte mor rustet til sin nye rolle.

- Da vi ankom, så de to jordemødre på os med et meget sigende blik og smed suttebrikken ud. Herefter kom de hver anden time og malkede ud i hånden på en lille ske, som Karmen fik. I løbet af en dag løb mælken til i mine bryster. De fortalte os, at hun havde været i fare for at få hjerneskade, fordi at hun var så dehydreret, siger Rafn til Vores Børn.

Kærligheden og tilknytningen kom dog langsomt snigende, da den lille familie var kommet hjem i deres lille toværelses i Valby. Og nu byder rollen som mor på glimt af fed, fed lykke.

- Det kræver en resurse-stærk person at indrømme at, 'nej, jeg elskede ikke mit barn', da hun blev lagt i mine arme- det er jo forbudt! Men det er ikke ren eufori. Jeg oplever momenter af eufori. På et hotel i Århus lå vi ansigt mod ansigt, og hun begyndte at lave nogle søde lyde. Der oplever jeg den der dybe kærlighed. Men det varede jo fem sekunder, så sked hun den første lorteble, og så må man tilbage til virkeligheden, siger Lina Rafn, der dog oplever at båndet til Karmen bliver styrket hver dag.

- Karmen er jo så dejlig, og kærligheden bliver bygget op. Den eufori, folk maler et billede af, er måske bare en anelse misvisende. Jeg havde forstået det som om, at når det her barn kom ud, var der lyserøde skyer overalt. Men det var der altså ikke.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.