En række erfarne radioværter stiller sig uforstående overfor, at DR dropper en af institutionens mest populære værter (arkivfoto)
En række erfarne radioværter stiller sig uforstående overfor, at DR dropper en af institutionens mest populære værter (arkivfoto)

Uforståeligt. Aldersracisme. Og mangel på respekt for lytterne.

Det mener tre garvede radioværter om fyringen af Margaret Lindhardt fra Giro 413.

Men at det også er helt i tråd med DR's arbejdsmetoder, er de helt enige om. For DR har nærmest tradition for at sadle fuldstændig om, når programmerne er på toppen.

Her kan du læse deres kommentarer:

Alex Nyborg Madsen, blev i sin tid fyret fra P3 og siden genansat på P4:

- Jeg holder rigtig meget af Margaret og har selv prøvet at blive fyret fra DR, fordi der var nogen chefer, der havde besluttet, at nu skulle der ske noget andet. Og jeg ved, at Margaret elsker at lave programmet og lægger mange kræfter i det.

LÆS OGSÅ:

Clement Kjersgaard til DR1

 
- Og hvis man ikke selv synes, at man er færdig med programmet, er det selvfølgelig ikke sjovt. Så jeg kan sagtens genkende følelserne.

- Men jeg er nok ikke helt så rystet over det. For det sker bare en gang imellem, at ledelsen mener, at det er på tide at gøre noget andet. Det er aldrig rart, når det er ens hjertebarn, det går ud over.
 
- Men det er ledelsens ret at bruge folk på en anden måde. Og netop P5 er en prestigekanal med store navne tilknyttet og jeg synes, det er modigt at bruge folk som bl.a. Margaret, der sagtens kan trække lyttere til på andre kanaler.

Forstår skuffelsen

Jørn Hjorting, mangeårig vært for ’De ringer, vi spiller’:

- Jeg kender jo ikke årsagen til, at man fyrer Margaret. Men hvis det er i moderniseringen navn, så har man jo prøvet før uden held at modernisere programmet. Og jeg tror ikke på, at man kan gøre mere.
 
- Og fordi DR jo ikke er nogen reklamekanal, så man kan tillade sig at se lidt stort på det med lyttertallene.

LÆS OGSÅ: 

Nye værter

 
- Men jeg kan rigtig godt forstå, at hun er meget skuffet, når hun ikke har ønsket at komme et andet sted hen. Og det er jo nok noget med alderen. Jeg har en fornemmelse af, at DR i dag gerne vil have nogen, der er lidt yngre frem i billedet. Og det kunne jeg forestille mig lå bag.
 
- Men når det er sagt, er P5 en dejlig kanal, så der kan ligge nogen spændende udfordringer.

Som en institution

Jimmy Stahr, har bl.a. været medvært på ’Giro 413’ sammen med Margaret Lindhardt:
 
- Det er jeg virkelig meget overrasket over at høre. For jeg synes, hun er utrolig som vært, en institution. Når jeg er ude og holde foredrag om Giro 413, kan jeg jo høre, hvor populær Margaret er.
 
- Så det forekommer mig helt uforståeligt. Det lyder helt vanvittigt og som en mærkelig disposition.

LÆS OGSÅ: 

Margaret Lindhardt

 
- Jeg ved ikke, om der er nogen, der har set sig onde på Giro 413, siden det skal flyttes til Næstved. For med al respekt for regionalradioerne, så kan jeg ikke se at de uden videre skulle kunne overtage det. Og modernisere det?

- Både Margaret og jeg har jo prøvet at modernisere i høj grad. Men du kan kun modernisere ved at spille noget andet musik end hidtil. For selve konceptet, at programmet er baseret på lytterønskerne, kan du jo ikke lave om på. Så det virker bare uforståeligt. Og succesen i dag er i høj grad Margarets fortjeneste.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.