Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I sidste måned blev R. Kelly dømt til 30 års fængsel for menneskehandel og seksuelt misbrug af børn.

Men inden den fængslede musiker med det borgerlige navn Robert Sylvester Kelly modtog sin straf, så havde han friet – og fået et ja – fra et af sine ofre.

Det skriver TMZ.

Det amerikanske medie har nemlig set det vidnebrev, som ofret Joycelyn Savage skrev til dommer Ann Donnelly inden strafudmålingen.

Joycelyn Savage er en af R. Kellys to kærester, der har boet med ham. Her har hun i 2020 været i retten i Cook County, hvor hun erklærede sig uskyldig i at have slået en af sangerens andre kærester i hovedet.
Joycelyn Savage er en af R. Kellys to kærester, der har boet med ham. Her har hun i 2020 været i retten i Cook County, hvor hun erklærede sig uskyldig i at have slået en af sangerens andre kærester i hovedet. Foto: Ashlee Rezin Garcia
Vis mere

Her kalder den nu 26-årige kvinde sig for »Robert Kellys forlovede« og beder om en mild straf til den 55-årige sanger, som hun fandt sammen med, da hun var 19 år.

»Jeg er ikke det offer, som regeringen har fremstillet mig som,« understreger Joycelyn Savage i brevet.

Hun skriver ligeledes, at R. Kelly »ikke er det monster, som regeringen har beskrevet ham som«.

Tværtimod roser den aspirerende sanger sin forlovedes mange kvaliteter. Hun skriver, at »de ting, der er blevet sagt om ham, samt at hun og andre kvinder er blevet holdt imod vores vilje, er komplet usande«.

Retstegning af, da dommer Ann Donnelly idømte R. Kelly 30 års fængsel for menneskehandel og seksuelt misbrug i retten i Brooklyn d. 29. juni 2022.
Retstegning af, da dommer Ann Donnelly idømte R. Kelly 30 års fængsel for menneskehandel og seksuelt misbrug i retten i Brooklyn d. 29. juni 2022. Foto: JANE ROSENBERG
Vis mere

»Mit forhold med Robert er fantastisk. Han er det bedste, der nogensinde er sket for mig. Vi har en meget særlig forbindelse og er dybt forelskede. Jeg støtter stadig Robert til denne dag,« lyder det i brevet.

Joycelyn Savages forældre, Timothy og Jonjelyn Savage har tidligere forklaret, at de ikke kan få kontakt med deres 26-årige datter, som de stadig mener er under R. Kellys kontrol.

Overfor TMZ fortæller forældrenes advokat nu, at de ikke kendte til forlovelsen – og stadig ikke har haft kontakt med datteren.

Da Joycelyn Savage var i retten for at vidne under ed, nævnte hun dog ikke forlovelsen.

Gerald Griggs er advokat for Joycelyn Savages forældre, Timothy og Jonjelyn Savage. Moren Jonjelyn ses her sammen med advokaten til et pressemøde i 2019.
Gerald Griggs er advokat for Joycelyn Savages forældre, Timothy og Jonjelyn Savage. Moren Jonjelyn ses her sammen med advokaten til et pressemøde i 2019. Foto: Ron Harris
Vis mere

Derudover skulle hun tilbage i 2019 have indrømmet på platformen Patreon, at R. Kelly havde misbrugt hende.

»Jeg var desillusioneret, hvorfor skulle nogen, der påstår, at de elsker mig, holde mig indespærret som et eller andet dyr,« skrev hun i et opslag, hun siden har benægtet var fra hendes egen profil.

Andre af R. Kellys ofre har dog fortalt lignende historier.

Blandt andet hvordan mange af dem håbede, at R. Kelly kunne være med til at kickstarte deres karriere, men i stedet fandt ud af, at han krævede, at de gjorde præcis, hvad han sagde, og straffede dem, hvis de ikke gjorde.

Andre læser også