Lyt til artiklen

Hun kender det fra sin egen krop. Fra dengang hun voksede op med angst, frygt og svigt.

Og netop derfor føler Puk Elgaard, at hendes nye job hos Børnerådet er så meningsfuldt.

»Jeg lytter og tager deres fortællinger med mig. De samtaler bliver min drivkraft i jobbet som forkvinde, hvor jeg forhåbentlig med tiden kommer til at gøre en forskel,« siger hun i et interview med Alt for damerne.

Det er et år, siden den populære tv-vært efter syv år vinkede farvel til jobbet som vært i 'Go’ morgen Danmark'.

»Jeg kunne ikke have flere historier i mit system,« fortalte hun i B.T.s podcast 'Helt væk med Hemmingsen' om en specifik episode, der fik hende til at stoppe. Uden at have et andet job på hånden.

I foråret blev det så annonceret, at den 54-årige vært var ny formand for Børnerådet; hende, der er fortaler for børnenes rettigheder.

Det er et år siden, at Puk Elgaard stoppede som vært på 'Go’ aften Danmark'. I dag er hun formand for Børnerådet.
Det er et år siden, at Puk Elgaard stoppede som vært på 'Go’ aften Danmark'. I dag er hun formand for Børnerådet. Foto: Ernst van Norde
Vis mere

»Jeg føler dybt for de udsatte børn. Jeg ved, hvad det vil sige at vokse op i stor usikkerhed,« udtalte hun dengang og fortsatte:

»De skrammer, jeg fik dengang, har altid fulgt mig og har til tider været en hæmsko i mit voksenliv.«

»Men med udnævnelsen som Børnerådsformand kan jeg veksle de tunge oplevelser til ressourcer. For jeg er sikker på, at alt det, jeg selv har prøvet, kan bringe mig tættere på de børn, der har det svært i dag.«

Og det er, hvad hun i dag gør. Prøver at komme tættere på de børn. Ved hjælp af sin egen historie.

I tidligere interviews og i biografien 'Se mor, jeg danser' har hun fortalt om sin barske opvækst, da hendes forældre i depression over at have mistet deres første datter fortabte sig i alkoholens tåger og svigtede deres levende børn.

Hun har fortalt, hvordan hun og hendes bror i alt for ung alder måtte tage ansvaret for de voksne. Være dem, der skulle passe på forældrene.

»Jeg HAR jo været i den situation, at mine handlinger betød liv eller død. Jeg passede på min mor og far. Hvis jeg var uopmærksom, kunne det få store konsekvenser. I min opvækst var det meget afgørende, hvilke valg jeg tog,« siger Puk Elgaard til Alt for damerne.

Nu tror og håber hun, at det, hun selv har i bagagen, kan hjælpe andre børn. At hun med sin historie kan gøre en forskel.