Mira Wanting planlagde selv sine døtres fremtid, før sin død.
Mira Wanting planlagde selv sine døtres fremtid, før sin død. Foto: Anders Debel Hansen

Et af de sværeste spørgsmål, der melder sig i kølvandet på Mira Wantings død, er, hvad der skal ske med hendes to døtre på knap tre og 13 år. Lige nu bor Mira Wantings to piger i følge BT's kilder hos deres mormor.

Men det er ikke givet, at de bliver ved med det. Da de har hver deres far, er en mulighed naturligvis, at de splittes op, og flytter ind hos deres respektive fædre. Men det er noget, man skal overveje meget nøje, mener børnepsykolog Margrethe Brun Hansen-.

Mira Wanting Split

- Søskende danner lynhurtigt et unikt bånd. Så det er vigtigt, at fædrene er deres ansvar bevidst og taler om, hvad det bedste er at gøre. Det er en fortvivlende situation, siger hun og understreger, at hvis man vælger at adskille pigerne, så er det vigtigt, at de forbliver med at have en tæt kontakt til hinanden.

Ifølge agent og veninde, Lene Seested, inddrog Mira Wanting den ældste datter, Alberte, i beslutningen. Og den fremgangsmåde er helt rigtig, mener Brun Hansen.

- Børnene er i en meget sårbar situation lige efter, de har har mistet en forælder. Den store af pigerne har set mor gravid, set lillesøster komme til verdenen og fulgt hendes første år tæt. Det er ikke underligt, hvis hun nu føler et stort ansvar overfor søsteren i den situation, de er i.

- Derfor er fædrene også nødt til, nogen tid efter at have taget en beslutning, at mærke efter, om det er den rigtige. Trives børnene ikke, skal de være parat til at ændre beslutningen, siger hun.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.