Festivaler mig her og der og alle vegne. Nu skal der hygges. Og med navne som Medina, Aqua og Infernal på plakaterne er hele familien Danmark inviteret med.

Men når lille Cecilie på 8-10 år med store øjne kigger beundrende op på scenen, er det ikke nødvendigvis særlig sundt.

For de kvindelige popstjerner - som i den grad er rollemodeller for børn og unge - har aldrig haft så lidt tøj på og aldrig ført sig frem som sex -symboler, som de gør nu.

- Jeg synes, det er underligt, at de ikke selv er opmærksomme på det, siger psykolog Camilla Holst og fortsætter:

- Jeg forstår udmærket godt, at de har lyst til at vise, at de trods deres alder ser godt ud, men jeg tror, at de glemmer at tænke på, at publikum er meget yngre end dem selv. Og det er ikke særlig smart, at 10-11 årige render rundt i sådan noget outfit eller synes, det er sådan, man skal være. Publikum i den alder kan ikke finde ud af at forvalte de seksuelle signaler.

DR Juleshow 1

Til BM / BT / Scanpix

De tror, at for at være lækker og have stjernestatus skal man smide tøjet. Og det er smadder ærgerligt, siger Camilla Holst.

Skidt for selvværdet

I sin klinik mærker hun i stigende grad problemet. At teenage-generationen opfatter seksualitet som noget, der sidder udenpå. Og at de indre værdier ikke tæller længere. En tendens, som samfundsforsker Johannes Andersen fra Aalborg Universitet kan nikke genkendende til.

- Jeg mener ikke, at det er popstjernernes skyld, at vi er kommet i den situation. Det er mere samfundsmæssigt, vi har et problem, fordi der er en dyrkelse af de her udtryk. Og det kan du jo se, bare du bevæger dig ned i den lokale brugsforening.

Der vil du ret hurtigt kunne se noget, der minder om det på børnene, siger han og mener, at det på sigt kan give en hel del problemer.

- Det kan påvirke ens identitet og selvforståelse. Den dyrkelse af de udtryk er med til at give selvtillid, som også er vigtigt.

Men den udvikler ikke selvværdet.

Så du kan sagtens få en masse mennesker, som har høj selvtillid, men virkelig lavt selvværd. For hvis det bare bliver et spørgsmål om at have nogle fede bryster og føre sig frem og få en masse sex, så vil nogen få et problem, siger han.

Mere indpakning, mindre indhold

Og de problemer ryger durk ind på Camilla Holsts psykologbord.

- Der bliver større og større fokus på indpakning, mindre og mindre på indholdet. Alting foregår udenpå. Og det er også derfor, de smider tøjet allesammen.

Det skal foregå lige her på min nøgne hud. Jeg vil udtrykke mig, siger hun om de kvindelige stjerner.

- Men det er en misforståelse.

Man behøver ikke udtrykke sig uden på sin krop!

- Der bliver større og større fokus på indpakning, mindre og mindre på indholdet Camilla Holst, psykolog.

Hvad synes du? Deltag i debatten herunder og i afstemningen ude til højre