Umodenhed og et klassisk eksempel på kolde fødder er ifølge psykiater årsagen til, at den irske golfstjerne Rory Mcllroy onsdag har chokeret ved at meddele, at han har droppet sin kæreste gennem to år Caroline Wozniacki.

Parret skulle ellers giftes til november, og så sent som i sidste måned så de lykkelige ud sammen, da Carolina Wozniacki med skrigende pink hår deltog som sin kærestes Caddy i den traditionsrige golfturnering US Masters.

Så sent som i weekenden sendte parret da også bryllupsinvitationerne ud til, hvad der skulle have været den lykkelige begivenhed. Men lige netop den session var tilsyneladende så overvældende, at den fik bægeret til at flyde over for den 25-årige Rory Mcllroy.

- Jeg er problemet. Bryllupsinvitationerne, som blev lavet i weekenden, fik mig til at indse, at jeg ikke var klar til alt det, som et ægteskab indebærer. Jeg ønsker Caroline al den lykke, som hun fortjener, og vil gerne takke hende for den fantastiske tid, som vi har haft sammen, lyder det i en pressemeddelelse fra Rory Mccllroy.

Ifølge psykiater Henrik Day Poulsen, der har erfaring med at behandle folk med parforholdsproblemer, er bruddet et klassisk eksempel på, hvordan det kan gå, når unge mennesker finder ud af, hvad det egentlig vil sige at blive gift - og kommer i tvivl.

- Det er et udtryk for tvivl. Det er jo en stor beslutning. Et er at være vanvittigt forelsket i hinanden til helt konkret at udsende bryllupsinvitationer. Det at blive gift og love, at man skal være sammen resten af livet, det sætter forholdet i et helt andet perspektiv, forklarer psykiateren.Caroline Wozniacki fylder 24 år om halvanden måned, mens Rory Mcllroy lige er fyldt 25 år. Henrik Day Poulsen peger på, at parrets unge alder spiller en rolle for det pludselig brud.

- De er begge ret unge, og det er for mange en tidlig alder at sige, at nu skal vi giftes. Der er også de karrieremæssige ting at tage hensyn til. Det er klart, at hvis man bliver gift og får børn, så skal man også foretage nogle valg i sin karriere. Og der kan det være, at man synes, det er for tidligt at binde sig. Så det er en meget naturlig reaktion i den alder, at man tænker sig om, når det bliver meget konkret, siger han.

Men parret blev forlovet nytårsaften, så Rory Mcllroy har haft fem måneder til at tænke sig om. Er det ikke lidt sent at blive i tvivl?

- Man kan sagtens være rigtigt glade for hinanden, men det er noget andet, når det bliver så konkret, at man i kirken skal sige 'ind til døden os skiller'. Og det kan være, at han er en meget samvittighedsfuld mand, der tænker, at det ikke er ligegyldigt at stå i en kirke og sige det. Og så er det da meget ansvarligt, at han siger fra nu, frem for at de blev skilt et halvt år efter, siger psykiateren og tilføjer: 

- Men han skulle nok have sagt det noget før. Hvis det var mig, så var jeg nok også blevet meget skuffet.

Henrik Day Poulsen mener dog, at det er bedre, at parret helt har slået op frem for f.eks. at have udskudt brylluppet:

- Det er langt bedre for begge parter at få taget beslutningen, så man kan komme videre, siger han.

Caroline Wozniacki har endnu ikke kommenteret bruddet offentligt. Men flere tenniseksperter har den seneste tid peget på, at hun har virket så opslugt at brylluppet og Rory Mcllroy, at hun har mistet fokus på sin tenniskarriere, og at det har været årsag til hendes sportslige nedtur.

Hvis nu han fortryder sin beslutning. Har han så nogen chance for at vinde hende tilbage?

- Det er jo meget forskelligt. Nogle kvinder tager jo mænd tilbage gang på gang, mens andre siger, at du har taget en beslutning. Det kommer an på, hvordan kvinden er. Det kan også være, at hun selv synes, at det er den rigtige beslutning, siger psykiateren.