I videoen ovenfor kan du se Michèle Bellaiche fortælle om sin pinligste episode på tv.

Tv-værten Michèle Bellaiche, der blandt andet er kendt fra 'Go' aften Danmark', skal være kreativ direktør for en nystartet foredragsvirksomhed.

Virksomheden hedder LivePeople og ejes af Banijay Entertainment, der står bag blandt andet Nordisk Film TV.

»Idéen er født over mange år. Når man som jeg har siddet og hørt folks historier og interviewet folk, der ved en masse inden for deres felt - enten fordi de har prøvet det barskt på deres egen krop eller fordi de har forsket sig til en masse viden, har man tit tænkt, at man godt kunne høre på dem i mere end ti minutter. Jeg har selv været foredragsholder og konferencier og har også oplevet folk, der ikke er så gode til at komme ud til et publikum, men som har noget på hjerte. Det vil jeg gerne hjælpe dem med,« fortæller Michèle Bellaiche, der kommer med en beroligende melding til sine trofaste seere, der har fulgt hende gennem 22 år på skærmen:

»Jeg fortsætter med at være på TV 2. Det bliver bare ikke i en helt så fast vagtplan, som det har været indtil nu.«

I august skal hun eksempelvis være vært på 'Go' morgen Danmark' i weekenderne. Noget, hun ser frem til - for selv om hun gennem længere tid har haft lyst til at prøve noget nyt, er det ikke nogen helt nem beslutning at drosle ned for tv.

Siden januar, hvor hun sagde op som vært på 'Go' aften Danmark', har hun arbejdet på en ny dokumentar, der sendes til efteråret på TV 2. Emnet kan hun ikke komme ind på nu.

»Det har været svært at sige farvel til 'Go’ Aften', og jeg har været rigtig glad for det. Jeg kunne bare mærke, at jeg havde en spirende fornemmelse af at ville prøve noget andet. Men jeg er jo utrolig glad for at lave tv - det er også derfor, jeg vil fortsætte med det et godt stykke tid endnu,« siger hun.

Selv om det kan virke som lidt af et spring at blive direktør i en virksomhed, mener Michèle Bellaiche ikke, hendes nye rolle bliver så anderledes endda.

»Når man sidder som vært og journalist, handler det egentlig altid om at få ‘solgt’ historien så godt som muligt, så folk vil læse eller se den. I virkeligheden har jeg jo været en business-woman i mange år. Jeg har bare gjort det med et andet drive, end at der skal komme penge ind på bundlinjen. Det er egentlig det samme, jeg gør nu.«

Michele Bellaiche før under og efter TV2 Aftenshowet i TV2's studier på Hovedbanegården. Vis mere

LivePeople vil ifølge Michèle Bellaiche sætte en ære i at kvalitetssikre foredragene. Firmaet kommer ikke til at levere den slags foredrag, der lover guld og grønne skove.

»Vi kommer til at lave video med vores foredragsholdere, så man kan se en bid af, hvad man får. Vi kender alle sammen de der fantastiske foredrag. Vi vil nok have lidt færre, men til gengæld lover vi, at kvaliteten er i top. Jeg ved af erfaring, at det kan være ret ensomt at være foredragsholder. Jeg glæder mig til at komme ud og opleve vores foredragsholdere og give dem noget feedback.«

Foruden Michèle Bellaiche kommer ledelsen af LivePeople til at bestå af Anders Gisselmann, der har 18 års erfaring fra foredragsbranchen.

Hvilke foredragsholdere, LivePeople samarbejder med, er endnu uvist.