Den populære danske skuespillerinde Lise Baastrup er kommet i lykkelige omstændigheder.

De sidste par år har hun dannet par med revydronningen Lisbet Dahls søn Jacob Dahl, og nu skal hun så til at være mor for første gang.

Den 34-årige skuespiller, der fik sit folkelige gennembrud i 2012 på TV2 som Hjørdis i tv-serien 'Rita', skulle i det nye år have spilleet hovedrollen på Nørrebro Teater i forestillingen 'Jeg er sgu min egen', men den må hun nu overlade til Dirch Passers barnebarn Mathilde Passer, oplyser teatret i en pressemeddelelse.

»Mathilde bevæger sig på hele skalaen fra alvor til humor. Og så synger hun som en drøm. Når Lise Baastrup nu ikke kan være med, kan jeg ikke forestille mig nogen anden til at spille rollen som Annie. Jeg glæder mig til, at Mathilde blæser publikum omkuld, som hun har blæst mig omkuld hver gang, jeg har set hende på en scene,« udtaler teaterdirektør Mette Wolf.

Lise Baastrup var i 2017 med i 'Monty Pyton'-musicalen 'Spamalot' i Tivoli.
Lise Baastrup var i 2017 med i 'Monty Pyton'-musicalen 'Spamalot' i Tivoli. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Lise Baastrup, der også er kendt for sin medvirken i underholdningsprogrammer som 'Klipfiskerne' og 'Rundt på gulvet', skal næste sommer være med i Cirkusrevyen. Hun glæder sig til at kombinere rollen som mor med revy-kunstner.

»Ja, det bliver en rigtig lille Cirkusrevy-baby. Der er ingen tvivl om, at vores lille pige kommer til at tilbringe en hel del af sit første halve år i det store, grønne telt på Bakken,« lyder det fra Lise Baastrup og tilføjer:

»Vi glæder os selvfølgelig helt vildt meget. Og selvom terminen ligger temmelig tæt på prøvestart, er vi sikre på, at det kommer til at fungere fint.«

Cirkusrevyens instruktør - og altså Lise Baastrups svigermor - er også fortrøstningsfuld i forhold til at få puslespillet til at gå op.

»Jamen, der er da ikke noget mere livsbekræftende end et lille, nyt menneske. Heldigvis er et prøveforløb jo så fleksibelt, at vi sagtens kan tage hensyn til den nybagte mor og til barnets rytme.«