En af 00'ernes største popstjerner investerer nu en del af sin formue på at forsøde tilværelsen for millioner af afrikanere.

Det sker ved at opføre en storby i Senegal, hvilket han annoncerede i fjor, og arbejdet er nu påbegyndt, siger den 46-årige sanger Akon til Nick Cannon fra radiostationen Power 106 Los Angeles.

Byen skal hedde Akon City, skal være 100 procent selvforsynende med strøm ved hjælpe af solceller, og byens økonomi skal baserer 100 procent på ahsn egen kryptovaluta, Akoin, oplyser han ifølge Evening Standard.

Hitmageren har fået doneret en landområde på otte kvadratkilometer nær hovedstaden Dakar af Senegals præsident, Macky Sall, og byen får sin egen lufthavn.

Byen er det seneste initiativ i Akons forsøg på at bygge sig et varigt eftermæle i Afrika, hvor han siden 2014 har arbejdet på at levere gratis strøm til i alt 600 millioner indbyggere gennem projektet 'Akon Lighting Africa'.

Indtil videre har han gennem projektet leveret elektricitet til 18 lande på kontinentet, skriver Evening Standard.

»Når jeg rejser, ser jeg så mange ting, der sker - så mange mennesker har brug for hjælp, og så mange problemer skal løses - og hvis du har en milliard dollars siddende i banken, mens alle de mennesker lider og kæmper? Det er jo bare skørt, mand. Det er bogstaveligt talt spild af en milliard dollars«, siger han til Nick Cannon om sin motivation.

Akon er kendt for hits som 'Smack That' og 'Locked Up', og havde stor kommerciel succes fra han brød igennem i 2004 og 10 år frem. Han laver stadig musik, men koncentrerer sig i dag i højere grad om sin filantropi og at drive sine to pladeselskaber.