Den måde, som skuespilleren Naya Rivera døde på, har elementerne til at få det til at løbe koldt ned ad ryggen på folk, som har fulgt med – ikke mindst på dem, som selv er forældre.

For den 33-årige skuespiller, der er kendt fra serien 'Glee', skulle have haft en hyggelig dag med sin fireårige søn på en bådtur på en californisk sø.

Det endte dog med en tragedie, og nu frigiver politiet oplysninger, som giver et indblik i de sidste minutter, den fireårige dreng havde med sin mor.

For tror man den lille søns fortælling, reddede moren som noget af det sidste sin drengs liv.

»Vi ved fra at tale med hendes søn, at han og Naya svømmede i søen sammen i løbet af deres tur. Det var under deres svømmetur, at hendes søn beskriver, hvordan han bliver hjulpet om bord på båden af Naya, som gav ham et skub op på dækket nedefra,« lød det på et pressemøde, hvor det var sheriffen, Bill Ayub fra Venture County i Californien, som udtalte sig.

Han siger videre, at den fireårige søn Josey, som stjernen fik med sin eksmand Ryan Dorsey, beskrev det sidste øjeblik, han så sin mor i live.

»Han fortalte efterforskere, at han så sig tilbage og så hende forsvinde under overfladen.«

Det var på søen Lake Piru, at mor og søn var sejlet ud sidste onsdag. Fire timer senere blev sønnen fundet alene på båden, der drev rundt på søen.

Naya Rivera i 2012.
Naya Rivera i 2012. Foto: FRED PROUSER
Vis mere

Bill Ayub fortæller, at der er strømme i søen, som især om eftermiddagen er stærke.

Han siger, et bud på, hvad der forårsagede tragedien, er, at båden begyndte at drive væk, og så kunne den kendte kvinde kun finde nok energi til at redde sin søn om bord.

Man har, efter sønnen blev fundet alene, ledt efter Rivera i fem dage. Mandag fandt man hende så død i vandet.

Der er under eftersøgningen blevet brugt helikoptere, både og masser af mandskab for at finde skuespilleren.

Politiet leder efter Naya Rivera på den californiske sø 13. juli.
Politiet leder efter Naya Rivera på den californiske sø 13. juli. Foto: FREDERIC J. BROWN
Vis mere

Efter stjernens død er flere gået i gang med en underskriftindsamling, som skal sørge for, at man advarer mod de farlige forhold, der er for folk, der svømmer i søen.