Danmark er i den unikke situation at have to skuespillere med i helt centrale roller i verdens med afstand største tv-fænomen, 'Game of Thrones'.

Nikolaj Coster-Waldau og Pilou Asbæk var begge mødt op til premieren i Imperial mandag aften, hvor de velvilligt hilste på både fans og presse, inden de heldige inviterede sig selv ind i biografsalen.

Her var pressens kameraer ikke velkomne, men flere af B.T.s journalister var til stede, og de kunne se både Pilou Asbæk og Nikolaj Coster-Waldau stille sig op på scenen og varme folk op til den store oplevelse.

Men undervejs begyndte en baby at skrige og græde, hvilket kom bag på især Nikolaj Coster-Waldau, der i 'Game of Thrones' spiller Jamie Lannister, der, som fans ved, ikke altid er specielt sød ved børn.

Pilou Asbæk på den røde løber ved HBO Nordic gallapremiere på første afsnit af den uigenkaldeligt sidste sæson af Game of Thrones. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2019)
Pilou Asbæk på den røde løber ved HBO Nordic gallapremiere på første afsnit af den uigenkaldeligt sidste sæson af Game of Thrones. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2019) Foto: Martin Sylvest
Vis mere

»Hvem tager en baby med til en 'Game of Thones'-premiere,« spurgte han retorisk, inden han svarede sig selv:

»Ja, okay, de skal jo lære det tidligt.«

Det ansporede Pilou Asbæk til en noget mere grovkornet reaktion på afbrydelsen:

»Vi ofrer den bagefter,« lød det knastørt fra den populære skuespiller, og det var langtfra alle, der grinede af den joke.

Et afskyeligt menneske

For nogle mennesker i salen var det tydeligvis chokerende og akavet at høre sådan en 'død baby'-joke, men Pilou Asbæks 'Game of Thrones'-rolle taget i betragtning var vittigheden faktisk ikke forfærdeligt malplaceret.

Han spiller nemlig Euron Greyjoy, et helt afskyeligt menneske, som gladeligt slår sine egne familiemedlemmer ihjel i jagten på magt, penge og dronninger. Og nu kommer der en spoiler af første afsnit af den nye sæson, hvis du læser videre:

I det afsnit, som hele salen skulle til at se, var der nemlig netop en ofring af et lille barn. Scenen var det første, man som seer så til de frygtede 'white walkers' hærgen i Norden i sæson otte.

Du kan se traileren til den nye sæson over artiklen og vores anmeldelse af første afsnit herunder.