”Hvis jeg skulle dø, så skulle jeg så meget blive kørt ned af din bil, for så ville jeg dø LYKKELIGT.”

Sådan skrev en af de unge piger, der følger sangeren Christopher på Instagram, forleden til et billede, den 22-årige sanger havde delt med sine knap 280.000 følgere.

Christopher er en af de kendte, der dagligt bliver bombarderet med anmodninger fra unge, primært kvindelige, fans, for hvem ”det ville betyde alt”, hvis Christopher begynder at følge deres Instagram-profil.

Altså samme type henvendelser som en af finalisterne i årets udgave af ’Paradise Hotel’, Sandy Esko, for nylig harcelerede over på sin blog.

Som bt.dk skrev i onsdags, modtager Sandy Esko utallige videoer fra  piger helt ned til 8-9-års alderen, der grædende trygler reality-deltageren om at følge dem i håb om at blive mere populær blandt vennerne.

Læs også:

- Jeg kan jo ikke gøre noget for fanden? Jeg kan rigtigt nok trykke “følg” men det ved jeg jo, som alle andre, at det ikke løser problemerne i skolen, såvel som pigens selvopfattelse, skriver Sandy Esko på sin blog.

Agent og caster Elisa Lykke er agent for en anden populær dansker på de sociale medier, nemlig skuespilleren Julie Zangenberg, der har cirka 60.000 følgere på Instagram.

Hun fortæller, at også Julie Zangenberg har oplevet mange henvendelser fra unge, men at hun har fundet sin egen måde at løse problemet på.

- I begyndelsen, da Instagram kom frem, var Julie ekstremt sød. Det betød jo ikke noget for hende at følge de personer, der bad hende om det. Men i nogle tilfælde udviklede nogle sig næsten til stalkere. Når først man har givet dem en lille flig, kræver de svar og vil have mere. Der opstår pludselig en forpligtelse, når man er blevet ”venner”, forklarer Elisa Lykke og tilføjer, at Julie Zangenberg til sidst holdt op med at følge alle anmodningerne fra de unge.

- Mest fordi hun ikke ville gøre nogen ked af det, siger Elisa Lykke og understreger, at Julie Zangenberg ikke længere oplever problemet.

Elisa Lykke, der i årevis har beskæftiget sig med casting af kendte til tv-shows og ukendte til reality-shows, har følgende råd til forældrene:

- Det er et problem, som er udmærket at få italesat. Forældre er nødt til at lære deres unge piger og drenge at blive bedre til at nagivere rundt i, hvad der er underholdning, og hvad der er virkelighed. De må lære deres børn, at de måske skal finde deres bekræftelse andre steder end hos kendte mennesker på sociale medier. Ens pædagog eller bedstefar kan altså også være en rollemodel, siger hun.

Bt.dk forsøgt hele dagen i går, torsdag, at få fat på Christophers manager for at få en kommentar til, hvordan Christopher forholder sig til de unges kommentarer på de sociale medier. Men manageren har ikke været at træffe.