Han havde ikke lige 'set den komme'. Men han mener heller ikke, at det et dårligt valg. For hun har nogle kvaliteter, der er tiltrængt i politik. 

Sådan lyder det fra iværksætteren Peter Warnøe, efter det er kommet frem, at hans tidligere makker fra 'Løvens Hule' Mia Wagner er blevet minister.

Det var torsdag morgen, at det kom frem, at den 45 årige advokat og iværksætter Mia Wagner er kommet ind i politik for og blevet udnævnt til Venstre-minister for digitalisering og ligestilling.

»Jeg ved ikke, om jeg er overrasket, for hun kan jo finde på mange ting. Så på den måde er det ikke lige nogen kæmpe overraskelse. Men jeg havde ikke lige set den komme,« siger Peter Warnøe, da B.T. fanger ham torsdag morgen – kort efter, at det er blevet annonceret, at Mia Wagner skal være minister.

Mia Wagner i juli, hvor hun var med ved premieren på filmen 'Barbie'.
Mia Wagner i juli, hvor hun var med ved premieren på filmen 'Barbie'. Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Jeg har ikke talt med hende længe, så jeg har ikke lige været klar over, at hun skulle være minister, men 'why not'?, lyder det fra den kendte iværksætter.

Det var tilbage 2019, at han for alvor lærte Mia Wagner at kende, da de begge sammen deltog i fjerde sæson af DR-programmet 'Løvens Hule'.

Her fik Warnøe et godt indtryk af den kvindelige iværksætter:

»Hun er jo en meget passioneret kvinde. Mia er jo jordens sødeste pige. Hun vil ikke nogen noget ondt nogensinde. Og så er hun enormt passioneret for det, hun laver,« siger Warnøe og tilføjer.

»Og når der er noget, hun går ind for, så hun meget målrettet.«

Han fremhæver også hendes gode hjerte.

»Hun har et enormt godt hjerte for alt. Og det er jo altid et rigtig, rigtig godt udgangspunkt, når folk skal lave noget,« siger han.

Og så har Wagner også noget andet at byde på, som Warnøe mener vil pynte i politik.

»Hun har i hvert fald noget erfaring fra erhvervslivet og fra den industri, jeg kommer fra, som er iværksættermiljøerne. Så det bliver da spændende for hende. Hun elsker jo at prøve nye ting. Det var jo også helt nyt for hende, da hun og jeg var i 'Løvens Hule',« siger Peter Warnøe og tilføjer:

»Jeg synes i den grad, at der mangler erhvervsfolk i regeringen. Og jeg synes bestemt også, at der mangler fokus på hele entreprenør- og iværksætterområdet.«

Peter Warnøe, er edende partner i venturefonden Nordic Eye
Peter Warnøe, er edende partner i venturefonden Nordic Eye Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

»Jeg ved godt, at hun skal sidde med ligestilling, men det kan jo ikke undgå at påvirke hendes baggrund, så det kan vi jo kun allesammen hilse velkommen.«

Så du synes, det er godt, at hun bliver minister?

»Jeg synes, der mangler en voldsom fokus på erhvervslivet, fordi man i Danmark så gerne vil have nye store virksomheder på over 1.000 ansatte. For det har vi ikke rigtig formået de seneste mange år,« siger han og fortsætter:

»Og hun er jo i den grad garant for, at små virksomheder starter op, så hun vil da være en god repræsentant, selv om jeg godt er klar over, at det hun skal sidde med handler mere om ligestilling.«

Selvom Peter Warnøe kender Mia Wagner fra 'Løvens Hule', så omgås de ikke hinanden privat som venner. Han håber dog, at hun får succes som minister:

»Jeg ønsker hende da alt held og lykke med det, det bliver da spændende at følge. Good Luck,« siger han.