Som søn af den folkekære skuespiller Peter Mygind havde 24-årige Julius Mygind en tryg opvækst som del af en kernefamiliefamilie med mor, far og to børn nord for København.

Men på trods af de trygge rammer derhjemme havde Julius Mygind nogle turbulente ungdomsår, efter at han som teenager røg ud i et massivt hashmisbrug. Det betød blandt andet, at han mistede venskaber, og at han måtte droppe ud af sin ungdomsuddannelse.

Det fortæller han i et åbenhjertigt interview med Ekstra Bladet.

»Jeg var 14 år, da jeg røg min første joint, og irriterende nok var det en rigtig god oplevelse. Man kunne være sig selv, når man røg og behøvede ikke at tænke over, hvilke piger man skulle score. Man kunne bare sidde på en bænk ude foran festen med to andre drenge,« fortæller Julius Mygind til Ekstra Bladet.

I dag - ti år senere – har Julius Mygind lagt hashen på hylden og begynder snart at holde foredrag om sit årelange misbrug. Et misbrug, der begyndte i det små i weekenderne, men som langsomt tog til i styrke, og som efterhånden isolerede ham mere og mere fra omverdenen.

Et misbrug, som blev yderligere forstærket, da han som 16-årig fik konstateret lidelsen ADHD, som blandt andet kan føre til rastløshed. Stofferne brugte han derfor som selvmedicinering, fortæller han til Metroxpress.

Som 14-15-årig blev Julius Mygind desuden overfaldet to gange inden for kort tid, hvilket også fik indflydelse på hans adfærd og hans forbrug af hash. Blandt andet forsøgte han at påføre sig en hårdere attitude ved at klippe sig selv skaldet.

Mistede venner

Julius Myginds forvandling fra udadvendt teenager til indadvendt hashryger betød imidlertid, at flere af hans venner begyndte at vende ham ryggen, og efter et halvt år på ungdomsuddannelsen Niels Brock i København måtte Julius Mygind droppe ud.

Artiklen fortsætter under billedet:

Her ses Peter Mygind (th) og sønnen Julius Mygind til awardshowet 'The Voice' i 2012. Arkivfoto.
Her ses Peter Mygind (th) og sønnen Julius Mygind til awardshowet 'The Voice' i 2012. Arkivfoto. Foto: Katrine Emilie Andersen
Vis mere

Gennem årene var Julius Mygind desuden nødt til at skjule sit misbrug over for sine forældre, skuespilleren Peter Mygind og journalisten Lise Mühlhausen. Begge var bevidste om, at sønnen røg hash indimellem, men de kendte langt fra til problemets omfang.

Det var derfor først i 2010, da Julius Mygind i en alder af 18 år på sine forældres opfordring tog imod en samtale med en rådgiver tilknyttet Gentofte Kommunes SSP (samarbejde mellem skole, socialforvaltning og politi, red.), at han indså, at der måtte gøres noget.

Et langt psykologforløb og interessen for fitness skulle vise sig at blive hans redning.

Da Julius Mygind efter 10. klasse begyndte på HF, var der mange af hans skolekammerater, der røg hash efter skoletid. Afhængigheden af stofferne byttede han dog i stedet ud med afhængigheden af at gå i træningscenteret.

I dag er Julius Mygind sluppet fri af sit misbrug og inden længe begynder han at holde foredrag om sit misbrug på gymnasier landet over. Dermed håber han, at han kan hjælpe andre unge mennesker og deres forældre, som er i samme situation.

Selv er han glad for, at hans egne forældre har været så støttende gennem sit eget forløb.

»De har været så fantastisk støttende hele vejen igennem. De har aldrig skubbet mig væk, selv om de har været kede af det og frustrerede. Det har selvfølgelig været forfærdeligt for dem, når jeg sagde 'farvel, vi ses' og ikke kom hjem, men sad i en vens kælder og røg joints, mens hans forældre sad og så tv,« siger Julius Mygind til Ekstra Bladet.

Julius Mygind arbejder i dag som skuespiller og har blandt andet været med i stykker på Bådteatret og Republique. Desuden begynder han snart at holde foredrag om sit misbrug. Julius Myginds holder sit første foredrag på Rungsted skole den 27. september 2016.