Han kalder hende ‘det sødeste og dejligste menneske’. Men også et menneske, der de seneste ni år helt bogstaveligt har fået vendt op og ned på sit liv.

»Hold nu op, hvor må det være hårdt,« siger Peter Mygind om skuespil-kollegaen Emilia Clarke. Dragedronningen fra ‘Game of Thrones’.

De to spiller sammen i den nye julefilm ‘Last Christmas’, og lige fra deres første møde i sminkerummet var Peter Mygind glædeligt overrasket over, hvor sød og jordnær den 33-årige stjerne var.

Men han misunder på ingen måde den rejse, hun har været på i så ung en alder.

GOT-stjernen Emilia Clarke i rollen som Kate.
GOT-stjernen Emilia Clarke i rollen som Kate. Foto: Universal Pictures
Vis mere

»Da hun startede i serien, var hun kun 23-24 år gammel. Siden har hun tilbragt syv sæsoner i verdens mest sete serie og er blevet så stort et navn i hele verden. Når jeg kiggede hende i øjnene, så jeg et ungt menneske, som har været presset helt vildt.«

Faktisk var Peter Mygind chokeret over, hvor stort og voldsomt et indhug serien har gjort i hendes liv.

»Under optagelserne til filmen kom min hustru Lise til London for at besøge mig. Og en aften gav en af vores venner koncert derovre, så vi inviterede filmholdet med.«

»Emilia ville så gerne have været med, men der var simpelthen så mange praktiske ting rent sikkerhedsmæssigt, der gjorde, at hun slet ikke kunne komme med.«

»Hun er blevet så stort et navn, at hun ikke bare kan gå i byen, uden at spillestedet bliver tjekket af sikkerhedsfolk,« siger en rystet Peter Mygind og fortsætter:

»Det er jo fuldstændig vildt og hårdt, at man i så ung en alder ikke bare kan bevæge sig frit.«

Til gengæld tager han hatten af for, at GOT-stjernen trods begrænsningerne i den grad prøver at holde fast i sin spontanitet og livsglæde.

»Det oplevede jeg virkelig til vores afslutningsfest på filmen. Der dansede jeg i fem timer med både hende og Emma Thompson,« fortæller han med et smil.

»Faktisk gik jeg også på scenen og sang ‘Love is in the Air’ for hele holdet. Det havde de sgu ikke set komme,« griner Peter Mygind om sit stunt, som var hans tak til de internationale kollegaer.

»Jeg sang nummeret for dem, fordi den film er et af de mest kærlige projekter, jeg nogensinde har været i,« siger han med taknemmelighed i stemmen.

Hans stunt vakte da også begejstring.

»Næste morgen vågnede jeg op til en sms fra Emma Thompson. ‘We love you. Thank you for giving us ‘Love is in the Air’. Thank you Peter’. Er det ikke bare smukt?«