Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Peter … Jeg bliver nødt til at melde dig til politiet. Perioden er ovre med at flage med ukrainsk flag.«

Således lyder en kommentar på det Facebook-opslag, som Peter Ingemann for nylig delte med et billede af sin flagstang, der havde det blå-gule ukrainske flag hejst.

Men den trussel tager Peter Ingemann med oprejst pande, fortæller han til B.T.

For flaget står stadig hejst, og tv-værten forsikrer, at han har helt styr på flagreglerne. Justitsministeriet har nemlig forlænget den ekstraordinære tilladelse til at flage med ukrainsk flag indtil foreløbig 15. maj.

»Jeg har ikke hørt noget fra politiet, for det er jo ikke ulovligt. Jeg håber, at manden enten har indset, at det ikke er ulovligt, eller at politiet så har fortalt ham det. Så jeg regner ikke med at høre fra dem, det ville i hvert fald være mærkeligt,« siger Peter Ingemann med et grin.

B.T. har været i kontakt med Midt- og Vestjyllands Politis vagtchef, der ikke har kunnet bekræfte, om der har været indgivet en anmeldelse om uretmæssig flagning.

Men det kan være, at politikredsen skal lægge vejen forbi Peter Ingemann efter 15. maj, hvis justitsministeren ikke forlænger tilladelsen til at flage med det ukrainske flag.

»Jeg synes, at ham manden skal holde øje med min have,« siger tv-værten med et grin.

»Jeg kunne aldrig finde på at gøre noget ulovligt, men der er dog nogen, der har brug for noget støtte moralsk, pengemæssigt og militært, så det kan være, jeg kommer til at glemme at tage det ned, hvem ved. Jeg synes, det er værd at minde om en sag, hvor folk lige nu bliver slagtet i tusindvis,« lyder det fra Peter Ingemann.

Han undrer sig over, at nogen »kan finde på at gå op i, om der er et flag oppe eller ej.«

»Skulle vi ikke finde på vigtigere ting? Skulle vi ikke lige trække vejret og vende skråen? Jeg er på ingen måde fortaler for, at man skal bryde lov eller regler, men jeg håber da ikke, vi skal til at have et samfund, hvor vi angiver hinanden for bagateller, som det her jo er. Det er en lidt trist energi,« mener den 49-årige tv-vært.

Tv-værten Peter Ingemann.
Tv-værten Peter Ingemann. Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

Normalt skal man ansøge om tilladelse hos politiet, hvis man ønsker at flage med udenlandske flag.

Det er dog tilladt at flage med de nordiske landes flag, FN-flaget og det europæiske flag året rundt.

I lyset af Ruslands aggressive invasion af Ukraine har Justistsministeriet også givet ekstraordinær tilladelse til, at man flager med det ukrainske flag.

Den tilladelse har været forlænget flere gange og strækker sig for nuværende indtil 15. maj.

Andre læser også