»Er du ikke blevet lidt tyk?«

Det lyder umiddelbart ikke som et spørgsmål, man stiller en, man ikke kender.

Ikke desto mindre så er den slags spørgsmål præcis, hvad den 48-årige tv-vært Peter Ingemann får fra fremmede i tide og utide.

Det fortæller han i et opslag på sociale medier, hvor han revser netop de folk, som kontakter ham på gader og stræder for at kommentere og kritisere hans udseende.

'Det her er et opråb til, at folk tænker sig om og overvejer, om de selv ville bryde sig om det, de siger til andre,' skriver han.

Peter Ingemann giver også et par eksempler på, hvilke henvendelser han har modtaget for nylig:

'Jeg har den seneste tid oplevet tre gange, at folk har sagt til mig: 'Er du ikke blevet lidt tyk?, 'Du er blevet gammel at se på' og 'Er du ikke blevet lidt slidt, for du ser sådan ud'.'

Den seneste episode fandt ifølge tv-værten sted onsdag, hvor han var i gang med en optagelse på Kronborg.

Her kom en 'moden dame' hen til ham og sagde følgende:

»Ja, jeg kan da godt forstå, at du holder dig på maven, for du er godt nok også blevet tyk. Den mave der … der var engang, du kørte på cykel og var slank. Det er du ikke mere.«

I sit opslag understreger Peter Ingemann gentagne gange, at han ikke skælder ud, fordi folk skal have ondt af ham, da han ikke selv bliver ked af det over den slags kommentarer.

Han gør det, fordi de kan påvirke andre, og derfor vil han gerne sætte fokus på det.

'For helvede! Jer, der føler jer kaldet til at sige sådanne ting til andre mennesker: 'Please, TÆNK jer dog lidt om,' skriver han og fortsætter:

'Tænk og overvej – og det gælder ikke mindst på de sociale medier – om det, I siger, skriger og råber, er noget, som I selv ville synes om at få at vide. Nogen kunne jo blive voldsomt kede af det.'

'Please få hovedet ud af røven på jer selv. Please!' afslutter han.

B.T. har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Peter Ingemann, men han oplyser, at han ikke ønsker at tilføje yderligere til sit opslag.