Peter Ingemanns far var storentreprenør, levemand og sønnens bedste ven. Men faderen havde også en bagside, som betød, at han skød sig med en revolver.

Mor var holdepunktet  

Foto: Privatfoto
Vis mere

Min mor Anne var det faste holdepunkt i mit liv, og da jeg blev konfirmeret, havde mine forældre lige været gennem en vanvittig streng skilsmisse, efter de havde haft kobberbryllup. Hende kan jeg takke for, at min storesøster og jeg landede med begge ben på jorden. Min søster Lene er ved at afslutte sin ph.d. i sociologi, og min mor arbejder stadig som sundhedsplejerske, selvom hun er fyldt 70. Min far døde for egen hånd i 2002, da han var 57 år. Det foregik med en revolver købt i USA. Han havde hele livet kæmpet med en masse dæmoner, og selvom han vist aldrig har fået en diagnose på det, var han nok stærkt maniodepressiv. Enormt effektiv og ædru i store dele af sit liv – men så fik han de nedture, hvor han var selvdestruktiv og drak vodka blandet med skummetmælk. Han var både et stort lys og meget selvdestruktiv. Han har lært mig alt, og jeg bruger det hver dag i mit arbejde. Humoren, måden at møde folk på, ikke at tage tingene så tungt – og se det sjove og skæve i tingene.

Danmarks største pool  

Foto: Privatfoto
Vis mere

Jeg gik i en rigtig ræverød børnehave i 70erne i Låsby, hvor pædagogerne på et tidspunkt strejkede. Derfor skulle jeg passes hos min fars onkel, som mente, at pædagogerne burde have et ordentligt klask i røven. Det sagde jeg til dem, og det var ikke så populært. Som barn var jeg glad for at være klædt ud. Mit barndomshjem var en liebhaverlystgård i Ry med Danmarks største private indendørs swimmingpool.

Hun er smuk og har ben i næsen  

Foto: PrivatfotoPrivatfoto
Vis mere

Vi havde desværre ikke råd til en professionel fotograf til vores bryllup, så billederne blev ikke så gode. Jeg blev gift med Trine, som jeg forelskede mig i ved en fest på Skjoldhøjkollegiet ved Aarhus. Hun er smuk og har ben i næsen, og det faldt jeg for. I dag har vi to børn sammen. Da vi blev gift, var jeg lige begyndt på DR efter en kort periode på dagpenge, så jeg havde den billigste smoking til 799 kr. på, og ringen havde kostet 1.450 kr. Men vi havde en dejlig fest. I dag er Trine ansat på Mølleskolen i Ry, som er en af Danmarks største skoler.

På akkord hos Tulip  

Foto: Privatfoto
Vis mere

Til Elvis-fest på højskole – vi havde malet bakkenbarter med en tusch. Det var på denne højskole, en lærer sagde til mig, at jeg skulle søge ind på journalisthøjskolen. ’Du skal ikke stå og pakke skinker’, sagde han, for jeg var slagteriarbejder dengang. Et halvt år arbejdede jeg på akkord hos Tulip i Brabrand, og jeg kan garantere dig for, at det var hårdt. Jeg kom lige fra gymnasiet og kom til at arbejde med nogle gamle gutter, som råbte ’Kom nu, kom nu!’, for ellers gik indtjeningen ned.

Jeg måtte smide far ud   

Foto: Privatfoto
Vis mere

Det endelige opgør med min far tog jeg ved min datters barnedåb, for han mødte op og var for fuld. Det var meget dramatisk at måtte smide sin egen far ud fra en fest, som man havde glædet sig til, men det var det endelige opgør, og siden havde vi et mere ligeværdigt forhold. På billedet kan man se, at jeg så ud til at være lidt høj efter en slags sejrens triumf – og det var nok med til at gøre mig voksen. Vi var 30 mennesker, og det blev en dejlig stille og rolig barnedåb.

Småbuttet i billig skjorte  

Foto: Privatfoto
Vis mere

Her er jeg 15, lidt småbuttet, i hvert fald i en lidt for billig skjorte, som jeg havde været ude at købe, fordi jeg skulle spise i restauranten i World Trade Center. Et slips var også købt, men jeg blev afvist i foyeren, fordi jeg havde tennissko på. ’Sorry, sir’, blev der sagt. Det var i 1988, da jeg sammen med min far og søster rejste rundt i USA. Vi tog af sted med Tjæreborg, og den første nat tilbragte vi på det meget dårlige hotel Carter fyldt med ludere. Men det var også en oplevelse. I øvrigt fik jeg min første kæreste to måneder efter, at dette billede blev taget. Bettina – vi var sammen i næsten tre år.

Han var min bedste ven  

Foto: Privatfoto
Vis mere

Her er jeg med min far og hans mange venner på ’Mallorca cruise’ i 1997. Jeg står som nummer to fra højre og min far som nummer tre. Nogle år før dette var han storentreprenør og byggede huse, hoteller og feriecentre, bl.a. Danmarks største, der hedder Rim Rømø. I 70erne stod han bag spilleautomatfabrikken Bell-Matic, der fik verdenspatent på den første enarmede tyveknægt med mikrochip. Han var desuden ejendomsmægler, pantebrevshandler og restaurant- og hotelejer. Meget af det gik på røven, men næsten hver gang kom han op igen. Han var ikke kun min far, han var også min allerbedste ven.