Peter Ingemann er vant til at leve i offentlighedens søgelys, og det rører ham ikke, lyder det fra stjernen.

Men da en hundelufter forleden gik bag om et hegn og igennem vandet for at lege med sin hund i tv-værtens have, blev det for meget af det gode.

Derfor lagde han et billede på sociale medier, som viser personen lege med sin sorte labrador. En handling, der har skabt debat på Ingemanns Instagram-profil.

»Det handler om, at alle, selv jeg, har ret til privatliv. Jeg har ikke noget imod at leve mit liv i offentligheden, og jeg giver også altid en snak og en autograf,« lyder det fra 'Størst'-værten, der uddyber:

'Men når jeg sidder i mine badetøfler, er på den 10. Tuborg og kaster en flaske efter konen, så er det bestemt ikke lige dér, jeg gider have nogen i min have.'

Han forklarer, at han ikke var der, da manden kom om bag hegnet, men i sit opslag skriver han, at en af hans døtre var i gang med at solbade.

Desuden siger han, at det altså ikke er tilladt at gå forbi i vandkanten. Det er det ved strækninger ned til kysterne, men hans have vender ned til Julsø ved Silkeborg, og der må man ikke bare tage sig en vandretur.

»Jeg er glad for at bo et sted med liv og op til det offentlige område ved siden af min have, men jeg vil dæleme ikke have en fremmed mand ind i min egen have.«

Peter Ingemann havde en oplevelse, hvor en person filmede, mens han løb, selvom tv-værten havde bedt om, at vedkommende ikke gjorde det. Nu slår han et slag for privatlivet på sin Instagram-profil. (Arkivfoto).
Peter Ingemann havde en oplevelse, hvor en person filmede, mens han løb, selvom tv-værten havde bedt om, at vedkommende ikke gjorde det. Nu slår han et slag for privatlivet på sin Instagram-profil. (Arkivfoto). Foto: Søren Bidstrup
Vis mere

I sit opslag spørger Ingemann retorisk, om han ikke også kan få lov at have et rum for sig selv:

'Og jeg takker ALLE, der gider læse, lytte og se det, jeg laver. Jeg mener det virkelig, af hjertet tak. Jeg beder bare om, at jeg også gerne må være en smule privat en gang imellem,' skriver han, inden han fortsætter:

'Når jeg holder fri og er hjemme. Når jeg er ude at løbe, eller hvad min tunge gang kan kaldes, gider jeg ikke have taget billeder af min røv og lagt ud på Instagram, eller når jeg sidder i sorte sokker m. Tuborg Classic og bar mave og holder fri på terrassen. Er det ikke okay?'

Han indrømmer dog, at han ikke ved, om manden, der uvelkomment besøgte haven, kender ham, og at han måske blander to forskellige ting sammen.

»Jo, det gør jeg måske, men det handler jo bare om, at man skal kunne være sig selv en gang imellem. Have et privatrum,« lyder det.

Ingemann har fået at vide, at manden var på hans ejendom i noget tid, inden vedkommende gik videre igen. Han siger, at billedet er privat og taget af en i hans familie.

Til spørgsmålet om, hvorvidt manden kunne have forvildet sig derind uden at vide, at det er privat grund, lyder svaret:

»Så skulle det være, fordi hunden var en førerhund, men jeg ser ikke nogen snor, og det plejer de vist at have, sådan nogle.«

»Det er vist også ulovligt at gå uden hund i snor, men derfor så går jeg jo ikke ned og melder ham.'

Peter Ingemann håber, at hans opslag vækker lidt eftertanke, og derfor har han valgt at dele det med sine omkring 166.000 følgere.

»Manden er jo så tilpas sløret på billederne, at han ikke kan genkendes, så det synes jeg godt, man kan tillade sig.«

Han understreger igen, inden interviewet slutter, at det ikke handler om at være kendt eller ej.

Det handler om, at alle har ret til at være et privat menneske en gang imellem.