Som skilsmissebarn fra en barndom med svigt fra en alkoholisk og voldelig far har den tidligere ‘X-Factor’-dommer Pernille Rosendahl altid kæmpet for at holde sammen på sit eget parforhold. Og det var derfor et kæmpe nederlag, da hun og faren til hendes barn valgte at gå hvert til sit.

»Vores kultur er bare stadig meget bundet op på, at det rigtige er at være far, mor og børn. Så det at skulle finde sine ben i ikke at føle sig rigtig har taget tid, og anerkende, at jeg ikke ved, hvordan og i hvilken struktur jeg skal leve mit liv fremadrettet,« fortæller Pernille Rosendahl til ALT.dk.

I 2013 måtte hun efter flere års kamp opgive sit parforhold med Mew-bassisten Johan Wohlert.

Hun mener, at man skal kæmpe med hver en fiber i sin krop for at holde sammen, men at der kan være forhold, hvor man som mennesker har nogle grundlæggende udfordringer, som bliver ved med at stå i vejen for en fælles udvikling.

Pernille Rosendahl og hendes seneste kæreste Theis Malmborg flyttede fra hinanden i foråret.
Pernille Rosendahl og hendes seneste kæreste Theis Malmborg flyttede fra hinanden i foråret. Foto: Emil Hougaard
Vis mere

Og det var også derfor, hun og Johan Wohlert gik fra hinanden efter 11 år sammen.

Ifølge Pernille Rosendahl havde de nogle år efter bruddet, hvor de begge ærgrede sig over det forliste forhold.

I et andet interview med ALT.dk fortalte hun tilbage i 2014, et år efter deres endeligt, at hun kæmpede mere for deres forhold, end andre folk ville have gjort.

Netop fordi hun som skilsmissebarn gerne ville “prove my parents wrong”, som hun selv formulerer det.

Hun kom dog til den erkendelse, at man ikke kan bruge den slags dogmer til noget, hvilket også er, hvorfor hun stoppede med at opstille dem for sig selv.

I stedet fokuserer hun på, at hendes søn har to forældre, der elsker ham. Og at det ikke længere er nogen skam at være skilsmissebarn, som det var før i tiden, dengang hendes egne forældre blev skilt.

I dag har hende og eksmanden et nært forhold til hinanden og et godt samarbejde i forhold til deres 12-årige søn Tristan.

De to musikere forelskede sig i 2002, og fire år senere blev de forældre til Tristan. Den nu 42-årige Johan Wohlert friede til Pernille Rosendahl i 2010, da han gik på knæ midt på scenen under en koncert - men de nåede aldrig at blive gift.