»Jeg har fået mig et ret ’creepy look’, og på en måde nyder jeg det,« lyder det fra den pensionerede tv-vært David Letterman, der ses på ferie på den caribiske ø Saint Berthélemy.
»Jeg har fået mig et ret ’creepy look’, og på en måde nyder jeg det,« lyder det fra den pensionerede tv-vært David Letterman, der ses på ferie på den caribiske ø Saint Berthélemy. Foto: Lars Lindevall

Nej, det er ikke julemanden, der er ude at løbe sig en tur.

Udseendet har mildest talt ændret sig en smule, siden han tonede frem på skærmen foran millioner af seere. Kan du genkende den pensionerede tv-stjerne?

Men det er en person, der er nærmest lige så kendt – i hvert fald er han en af USA’s største tv-personligheder gennem tiden.

Letterman

Kan du se det, hvis du kigger grundigt? Ellers får du en ledetråd: Han har været vært på de ekstremt populære talkshow ’Late Night’ og senere ’Late Show’ i hele 33 år.

Ja, den er god nok: Det er tv-legenden David Letterman, der såmænd blot har fået sig et fuldskæg og en noget mere afslappet påklædning, der består af gule shorts og en volleyball T-shirt.

Billedet er taget på den caribiske ø Saint Barthélemy, hvor Letterman har et hus.

Familien er skeptisk

Som han selv siger til avisen Whitefish Review:

»Jeg skulle barbere mig hver eneste dag i 33 år, og jeg var virkelig træt af det. Og jeg tænkte bare, at det første, jeg ville gøre, når jeg ikke længere var på tv, var at lade være med at barbere mig,« siger 68-årige David Letterman, der var tv-vært fra 1. februar 1982 frem til 20. maj 2015, hvor han trak sig tilbage.

Letterman fortæller med en vis portion selvironi, at hans nye udseende bestemt ikke vækker begejstring hos hans kone og børn:

»Jeg har fået mig et ret ’creepy look’, og på en måde nyder jeg det. Jeg kan godt sige dig, at folk bliver provokeret af det. Og jo flere, der opfordrer mig til at barbere mig, des stærkere bliver min beslutning om at lade være,« lyder det fra den pensionerede tv-vært.

David Letterman

David Letterman nåede at gennemføre over 6.000 show i sin tid på tv-skærmen og er dermed den vært på et late-night talkshow i amerikansk tv-historie, der har siddet længst.

Han tog over efter Johnny Carson, der sad i samme stol i 31 år. Skuespilleren Bill Murray var sidste gæst i programmet - præcis som i Lettermans første afsnit i 1982.

’Late Night with David Letterman’ er blevet vist flittigt i Danmark såvel som resten af verden, og enhver, der er noget ved musikken i mulighedernes land, har været gæst i Lettermans show – ofte flere gange. Selv USA’s præsident Barack Obama har været en tur forbi den velkendte stol. Den amerikanske komiker Stephen Colbert er i dag vært på det populære tv-show.

Andre stjerner der har ladet skægget stå

Som skuespiller i DR-dramaet 1864 anlagde Pilou Asbæk en fornem skægpragt.

Skuespiller Nikolaj Lie Kaas, der i øjeblikket er på biograflærredet i rollen som Carl Mørck i filmen Flaskepost fra P, har også ladet skægget gro.

I en periode eksperimenterede kronprins Frederik også med et skægget look – her under åbningen af udstillingen ’Danish Design at the House’.

Den amerikanske komiker og skuespiller Jim Carrey har længe båret fuldskæg. Her ses han til Oscar-showet.

Britiske prins William har tidligere ladet de royale skægstubbe gro.

Michael Carøe har camoufleret sig selv en smule med hvidt fuldskæg og sorte solbriller.

Filmstjernen Leonardo DiCaprio, der fik en Oscar for sin rolle som pelsjægeren Hugh Glass i filmen The Revenant, har selv haft en god pels på hagen ved flere lejligheder.

Den tidligere fodboldspiller David Beckham kan også kalde sig medlem af fuldskægs-klubben. Her som model for H&M.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.