»Det er en måde at vise vores datter, at det er for altid.«

Sådan fortæller tv-vært og forfatter Pelle Hvenegaard til B.T. om det nye blæk, han og hustruen Caroline Hvenegaard har fået i huden.

En kærlighedserklæring til deres seksårige datter Zoe Ukhona i form af tatoveringer.

»Jeg havde først skrevet far selv, og så var det første gang, Ukhona skrev far med rødt nedenunder. Caroline har fået tatoveret første gang, hun skrev mor. Og så fik jeg lavet sådan et lille spøgelse med grønt hår, som hun tegnede for et halvt år siden. Jeg synes bare, den var så fin,« forklarer den tidligere tv-vært.

Pelle Hvenegaard fik to tatoveringer til ære for datteren: Første gang hun skrev far og en tegning af et spøgelse med grønt hår.
Pelle Hvenegaard fik to tatoveringer til ære for datteren: Første gang hun skrev far og en tegning af et spøgelse med grønt hår. Foto: Privat
Vis mere

Selv havde Pelle Hvenegaard kun to tatoveringer i forvejen. Den første var konens navn, som hun fik i fødselsdagsgave for ti år siden.

»Og så har jeg et Afrika-kort med et hjerte i Sydafrika, hvor vores datter er født, på brystet. Den fik Caroline også lavet på armen,« tilføjer han.

Men de nye tatoveringer har været længe undervejs. Derfor havde ægteparret billeder klar af datterens mesterværker på telefonen, beredt til at blive overført til tatoveringer.

»Vi har haft lyst til at få dem lavet i lang tid. Så var vi ude at spise i Palma, og så var der en åben tatovør, og så tænkte vi bare: Gud, er det ikke nu?« fortæller Pelle Hvenegaard.

For tiden er familien Hvenegaard på rejse i Palma på ferieøen Mallorca.

Her optager de til deres kommende rejsepodcast 'Børn i bagagen', hvor ægteparret deler og diskuterer deres erfaringer med at rejse med børn.

»Der står sådan set bare 'rejse' i vores kalender resten af året, men hvor det bliver, det tager vi efter, hvad vi nu får lov til.«

Familiefødselsdagen blev i år på femårsdagen fejret med god mad og gaver som sædvanlig.
Familiefødselsdagen blev i år på femårsdagen fejret med god mad og gaver som sædvanlig. Foto: Privat
Vis mere

Fem års familiefødselsdag

Det var derfor også i eksotiske omgivelser, at den lille familie for nylig kunne fejre deres såkaldte familiefødselsdag.

12. september 2016 er nemlig datoen, hvor Pelle og Caroline Hvenegaard for første gang fik ni måneder gamle Ukhona i armene og med ét blev til en familie.

»Det var den største dag i vores liv. Det var jo der, vi blev ført sammen og mødte hinanden for første gang og blev til en familie – efter for vores vedkommende seks års kamp for at blive forældre, så kom hun endelig der,« fortæller Pelle Hvenegaard.

Derfor er fejringen blevet en fast tradition.

»Det er en meget vigtig dag, vi fejrer hvert år med danske og sydafrikanske flag og gaver til Ukhona, hvor vi gør noget specielt ud af dagen,« forklarer den tidligere tv-vært med et smil.

Ukhona var ganske lille, da hun fandt sit hjem hos Pelle og Caroline Hvenegaard.
Ukhona var ganske lille, da hun fandt sit hjem hos Pelle og Caroline Hvenegaard. Foto: Privat
Vis mere