Pelle Hvenegaard og Caroline Gullacksen har været godkendt til adoption, i hvad der, efter tv-værtens eget udsagn, føles som en evighed. 2016 fik sin begyndelse i Afrika, og det bliver forhåbentlig året, hvor de skal være forældre.

Siden 2013 har tv-vært Pelle Hvenegaard og hans hustru Caroline Gullacksen været godkendt som adoptivforældre til et lille barn fra Sydafrika.

For nylig var de fysisk tættere på end nogensinde, da de indledte år 2016 i Afrika.

»Det var en fantastisk tur, hvor vi kunne holde nytår på toppen af Kilimanjaro. Så kunne vi stå der og spejde efter vores lille krøltop,« smiler Pelle Hvenegaard.

Parret ved ikke, om deres kommende barn bliver en pige eller en dreng. De ved heller ikke, hvor gammelt det er, når det bliver deres. Det eneste de ved er, at de skal være forældre til et lille barn fra Sydafrika.

Turen til Afrika havde dog intet med adoptionen at gøre.

»Det var ren ferie. Vores eget lille afrikaeventyr. Vi skulle bare af sted og nyde den forhåbentlig sidste ferie sammen som par, inden vi bliver forældre,« siger Pelle Hvenegaard til bt.dk.

Med tryk på ’forhåbentlig’.

For selvom kæresteturen og tosomheden var dejlig, så kan de snart ikke længere holde ud at vente på beskeden om, at nu er der et lille barn, der er klar til at få dem som forældre.

»Det er en mærkelig måde at være gravid på. Det føles som en evighed, og vi ved ikke, hvornår det ender. Men det bliver forhåbentlig i år,« siger Pelle Hvenegaard om adoptionsprocessen, som allerede har varet væsentligt længere end en almindelig graviditet.

De blev godkendt som adoptivforædre i november 2013. Siden har de ikke kunnet gøre andet end at vente. Og vente. Og så vente lidt mere.

Ventetiden er dog ikke blevet brugt på at indrette børneværelse. Det gider de ikke gå og bruge energi på, når de ikke ved, hvor lang tid der går, inden det skal indvies.

»Så lige pludselig får vi beskeden, og så får vi en hektisk helvedsuge,« smiler tv-værten.

»Desuden ved vi heller ikke, hvor stor en seng, vi skal købe. Det barn, vi får, kan være alt mellem et halvt og tre år gammelt.«

Pelle Hvenegaard og Caroline Gullacksen har valgt at adoptere, 'fordi det ikke har kunnet lade sig gøre at blive forældre på andre måder', fortæller tv-værten efter mange års forsøg.

»Men det er ikke et andetvalg. Jeg har altid tænkt, at jeg gerne ville adoptere. Der er rigeligt med børn ude i verden, der trænger til nogle kærlige forældre,« siger han til bt.dk.