Den amerikanske hotelgigant-arving og milliardær Barron Hilton er afgået ved døden i sit hjem. Han blev 91 år gammel. Det oplyser familien i en pressemeddelelse lørdag.

Også Barron Hiltons kendte barnebarn, Paris, har gjort det klart på de sociale medier, at der er tale om et stort tab.

Det skriver blandt andet amerikanske CNN.

'Jeg er i dyb sorg over tabet af min bedstefar Barron Hilton. Han var en legende, visionær, genial, flot, rar og han levede livet fuld af eventyr og med flotte resultater,' skriver hun blandt andet på Instagram.

'Lige siden jeg var en lille pige, har jeg set op til ham som forretningsmand. Jeg er så taknemmelig for at have haft sådan en fantastisk mentor. Jeg har altid villet gøre ham stolt.'

Paris Hilton afslører, at hun for et par dage siden havde sin sidste samtale med bedstefaderen.

Her fik hun sagt, hvor højt hun elskede ham, og hvor stor en indflydelse han har haft på hendes liv.

Barron Hilton blev født i Dallas, Texas, i 1927. 10 år senere flyttede han med faderen Conrad N. Hilton, som grundlagde hotelkæden Hilton, til Los Angeles.

I 1966 overtog han styringen af Hilton-hotellerne som administrerende direktør. Men inden da tilbragte han tid i den amerikanske flåde og herefter som selvstændig iværksætter. Hilton gik på pension i 1996.

Han grundlagde også det amerikanske fodboldhold Los Angeles Chargers i 1960.

Hilton havde en formue på over 2,3 milliarder dollars svarende til 15,4 milliarder danske kroner, da han gik bort. 97 procent af formuen skal ifølge Reuters gå til fonden Conrad N. Hilton Foundation.

Han efterlader sig otte børn, 15 børnebørn og fire oldebørn.