Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Modellen Sandy Esko, der tidligere i år nåede finalen i reality-programmet ’Paradise Hotel’, kommer på sin blog med en opsang til danske forældre. Hun ”brækker” sig over forældre, der lader deres børn færdes på Instagram og andre sociale medier.

- Hvad ind i H**** laver disse små uskyldige BØRN på Instagram? Hvorfor er de allerede i gang med at færdes på nettet samt at iscenesætte deres liv på de sociale medier? Hold kæft det pisser mig af, at forældre stikker en 9-årig pige en smartphone i hånden og hjælper hende ind i en verden med cyberbullying, selviscenesættelse og ind i en “voksen verden”, hvor livet på nettet er fuldstændig ucensureret, lyder det blandt andet i indlægget, Sandy Esko lagde op på sin blog i mandags.

Opsangen, der leveres under den højtråbende titel ’SKAM JER!’ kommer efter, at Sandy Esko siden sin deltagelse i ’Paradise Hotel’ har modtaget utallige videobeskeder fra unge, grædende piger helt ned til 8-9-årsalderen, der trygler hende om at ”følge” dem på Instagram. Det gør de i håb om, at det, at tv-kendissen følger deres billeder, vil mindske mobningen af dem og i stedet øge deres popularitet blandt vennerne.

- Det knuser mit hjerte at se disse videoer, men hvor det dog gør mig SÅ vred, at disse helt små børn måler deres værd i, hvem der følger dem, og at de er i sådan en situation i skolen, at de føler deres eneste udvej er at maile en “kendt” grædende i håb om en redning. Og jeg kan jo ikke gøre noget for fanden? Jeg kan rigtigt nok trykke “følg” men det ved jeg jo som alle andre at det ikke løser problemerne i skolen, såvel som pigens selvopfattelse, skriver Sandy Esko.

Reality-pigen både ærgrer sig over, at hun ikke kan hjælpe dem, der henvender sig til hende, samtidig med hun ”brækker” sig over, at mange forældre lader det være op til kendte ansigter på Instagram at opdrage deres børn. Og dermed sætter hende i et dilemma, hvor hun enten skal vælge at ”følge” eller ignorere dem.

- Hvorfor er det liiige, JEG skal stilles i det her dilemma? Nårrh jo. Fordi der er noget fuldstændig galt med hendes forældre! – Og når det er sagt hvorfor ser deres 9-årige pige overhovedet ’Paradise Hotel’?

På bloggen modtager Sandy Esko ros for at sætte fokus på børns færden på de sociale medier, og i et nyt indlæg tirsdag følger hun op med en opfordring til forældre om at tale med deres børn, om hvad der foregår på nettet.

Læs begge Sandy Eskos blogindlæg her.

Andre læser også