Foto: Morten Germund

Den danske thriller-forfatter Jussi Adler-Olsen har allerede tryllebundet store dele af verden med sine spændende bøger om politikommissær Carl Mørck.

Men tidligere på året var forfatterens eget liv ved at udvikle sig til en nervepirrende spændingsroman, da han mistede sin kuffert på vej til Barcelona. For det var ikke bare en hvilken som helst kuffert. Det var en kuffert fyldt med al forfatterens research til den femte bog om Afdeling Q, skriver Ekstra Bladet.

Jussi Adler-Olsen var taget til sit fristed i Barcelona for at skrive intenst i seks uger. Og som kun en ægte stjerneforfatter kan gøre det, havde han selvfølgelig samlet så meget research, at det ikke kunne være i håndbagagen. Så ved siden af sin og konens to kufferter samt deres håndbagage, havde Jussi Adler-Olsen medbragt endnu en kuffert på 20 kilo fyldt med notater, udklip og research på 'Marco Effekten' - samt forfatterens uundværlige tastatur fra 1992, som han skriver alle sine romaner på.

- Den bortkom, og vi vidste ikke vores levende råd. Den var ikke i Barcelona, ej heller i Frankfurt, hvor vi havde skiftet. De havde den ikke i systemet, bortset fra i Kastrup, der kunne bekræfte dens eksistens og ledte som sindssyge, men uden held, fortæller Jussi Adler-Olsen til Ekstra Bladet.

Men takket være et ihærdigt spansk forlag, der troligt troppede op i lufthavnen hver dag for at spørge efter den uvurderlige kuffert, lykkedes det stjerneforfatteren at få sin dyrebare research tilbage.

Efter at have endevendt hver en kuffert fandt man den nemlig endelig i lufthavnen i Frankfurt. Godt ramponeret og uden bagagemærker.

Jussi Adller-Olsen kunne derfor skrive bogen færdig. Derfor slapper han lige nu af på Mauritius, inden det massive pr-arbejde for bogen går i gang. Det burde ellers ikke være så nødvendigt. For selvom 'Marco Effekten' udkommer 6. december, melder boghandlere over hele landet om, at flere hundrede har skrevet sig op for at sikre sig et eksemplar af den nyeste bog om Carl Mørck og hans arbejde fra kælderarkivet på Københavns Politigård, skriver Ekstra Bladet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.