Står det til verdensstjernen Pamela Anderson, er det snart helt slut med reality-programmer som Paradise Hotel og Vild med Dans.

Det skrev hun søndag i noget af en bandbulle mod reality tv på sin twitter-profil.

Og Pamela Anderson ved, hvad hun taler om. Den tidligere Baywatch-stjerne har selv deltaget i den amerikanske udgave af Vild med Dans, Big Brother og Dancing on Ice.

»Nød jeg at være med i et reality-program? Jeg beder jer: ikke flere realityshows ellers reality-stjerner. Selv Frankrig er forurenet af dem. Det er en epidemi af uskønhed, overfladiske konkurrencer, desperat og udnyttende for deltagerne,« skriver Pamela Anderson:

»Man bliver normalt tvunget til at lave tv af agenter, der slås om provisioner – du står tilbage uden særlig mange penge eller glæde. Man føler sig udnyttet, beskidt og uden en følelse af at have udrettet noget. Med mindre, selvfølgelig, man gør noget meningsfuldt som at donere det hele til velgørenhed – det er sådan, jeg tilgav mig selv.«

Pamela Andersons nedsabling af reality tv kommer, fordi der i flere internationale medier har været stor debat om reality tv – især i Storbritannien.

Debatten er opstået i kølvandet på, at den tidligere reality-stjerne Mike Thalassitis, som havde deltaget i programmet Love Island, den 16. marts blev fundet død i sit hjem i London.

Han havde angiveligt taget livet af sig selv.

Året før var en anden tidligere deltager på Love Island, Sophie Gradon, død på samme måde i sine forældres hjem i Newcastle.

De to dødsfald er ikke enestående.

Der har været flere eksempler på reality-stjerner, der har lidt samme skæbne i USA, Australien og Storbritannien, og det har skabt debat: Er tv-stationerne gode nok til at forberede deltagerne på den berømmelse, de skal leve med, når optagelserne er slut?

Spørger man Pamela Anderson er svaret simpelt: Man skal helt stoppe med at lave reality tv.