'Synes, det er respektløst og lidt pinligt, at så stor en platform som jer ikke er opdateret om det, I snakker om,' lyder en brugerkommentar på TV 2s 'Go' morgen Danmark's Facebook-side.

Søndag uddeles årets Oscar-priser, og i den forbindelse havde 'Go' morgen Danmark' onsdag morgen inviteret stylist og frisør René Friis i studiet til at tale om de stjerner, der forventes at dukke op på den røde løber.

Først gennemgik de et par af de kvindelige skuespillere. Herefter faldt snakken kort på nogle af de mandlige. Og her gik det galt.

»Vi har taget tre mænd med her, Chadwick Boseman, Gary Oldman og Steven Yeun,« indledte vært Heidi Frederikke Sigdal.

René Friis tog et blik på billederne af de tre mænd og sagde så om Chadwick Boseman, der er i år er nomineret i kategorien 'Bedste mandlige skuespiller'.

»Boseman fyrer den altid af i sine jakkesæt. Det bliver helt klart et farvet jakkesæt. Det er lige før, at jeg tror, han kommer i guld,« lød ekspertvurderingen, og så var det, at flere seere altså satte sig til tasterne.

Amerikanske Chadwick Boseman, som nok bedst er kendt for sin rolle som Marvel-superhelten Black Panther, er nemlig død.

Chadwick Boseman.
Chadwick Boseman. Foto: DANNY MOLOSHOK
Vis mere

Han døde sidste sommer af tarmkræft i en alder af 43 år og får derfor, som de opmærksomme seere nu påpeger overfor TV 2 og 'Go' morgen Danmark', temmelig svært ved at møde op til årets Oscar-uddeling.

'Har lige set jeres indslag om Oscar-frisurer. Synes, det er meget pinligt, at I tager Chadwick Boseman frem som et eksempel, og at René Friis rent faktisk kommenterer på, hvilken frisure han kommer med,' skriver en Katja Hansen på 'Go' morgen Danmark's Facebook-side.

'Nogen burde måske fortælle René Friis, at Chadwick Boseman døde af kræft sidste år og derfor nok ikke dukker op i guld til dette års Oscar-show..,' lyder det videre fra en Dan Travolta, ligesom debattør og influencer Nikita Klæstrup blandt andet skriver på Twitter:

'En ekspert i 'Go' morgen Danmark' har lige sagt, at Chadwick Boseman »helt klart kommer til at fyre den af i sit jakkesæt« ved årets Oscar-uddeling. Medmindre akademiet har adgang til den vildeste necromancer, ser jeg det bare ikke ske.'

'Go' morgen'-vært Heidi Frederikke Sigdal.
'Go' morgen'-vært Heidi Frederikke Sigdal.
Vis mere

B.T. afventer fortsat svar fra TV 2 og 'Go' morgen Danmark'-redaktionen.

På deres Facebook-side lægger de sig fladt ned og erkender fejlen og beklager at have sat deres gæst René Friis i den uheldige situation.

'Det var en stor fejl fra vores side, og vi beklager at sætte René i den situation. Men tak for din besked,' skriver de blandt andet til en af brugerkommentarerne.

Chadwick Boseman, der er nomineret for sin præstation i filmen 'Ma Rainey's Black Bottom', er af mange eksperter udråbt som favorit til at vinde posthumt, ligesom det for eksempel skete i 2009, da australske Heath Ledger efter sin død fik en Oscar for sin rolle som Jokeren i 'Batman'-filmen 'The Dark Knight'.

Natten til mandag kan du følge B.T.s livedækning af årets Oscar-uddeling, hvor Danmark er repræsenteret i de fire kategorier 'Bedste instruktør' (Thomas Vinterberg), 'Bedste udenlandske film' ('Druk'), 'Bedste klipning' (Mikkel E.G. Nielsen) og 'Bedste kortfilm' (Elvira Lind).