Teenage-idoler fra boybandet One Direction skal lægge en klækkelig sum for at få lov til at rejse ind i Filippinerne, hvor de giver koncert både lørdag og søndag. Det sker efter to medlemmer af det engelsk-irske popband sidste år blev taget i at ryge hash. Det skriver det amerikanske medie Mashable.

Louis Tomlinson og Zayn Malik optrådte i april 2014 i en video, de nok helst havde set forblive privat. I videoen sidder de to unge mænd i en bil på vej til koncert i Perus hovedstad Lima. Louis Tomlinson taler til kameraet:

»Her er vi så. Vi forlader Peru. Joint tændt. Happy days!« siger han i videoen, som den engelske avis Daily Mail offentliggjorde.

Den slags forbilleder er man ikke meget for i det katolske land Filippinerne. Så de to pop-drenge har fået besked på hver at indbetale 5.000 dollars til de filippinske immigrationsmyndigheder. Hvis de på noget tidspunkt under deres ophold i Filippinerne bliver taget i at ryge eller promovere hash, så falder hammeren, og de må vinke farvel til den store sum penge.

Bag den store hash-kaution står en fillipinsk gruppe, der kæmper mod stofmisbrug. De har ikke bare bedt myndighederne om at kræve hash-kautionen, men også krævet, at politiet holder et vågent øje med de fem pop-idoler.

One Direction blev dannet i 2010 efter at have deltaget i den engelske versiono af X Factor. De blev kun nummer tre, men vandt siden utallige pigehjerter. De har udgivet fire album og har ifølge en liste fra Forbes tjent 75 mio. dollars på blot et år. Så hvis de ender med at skulle betale de 5.000 dollars, så kan deres pengepunge formentlig godt klare udskrivningen.