Sangerinden Aura, der er blevet sagsøgt for over 20 millioner kroner af sin ekskæreste, Skype-milliardæren Janus Friis, har genvundet ejerskabet over sit musikselskab, kan BT i dag afsløre. 

Dermed undgår hun den ene ud af tre stævninger, der drejer sig om 1,5 millioner amerikanske dollars, svarende til over 10 millioner kroner.

Dokumenter fra Erhvervsstyrelsen, som BT har fået indsigt i, viser, at Aura – med det borgerlige navn Maria Louise Joensen - per 8. september 2015 er vendt tilbage som administrerende direktør i No Hustlers Inc. Holding ApS samt datterselskabet No Hustlers Inc. ApS.

Selskaberne blev i februar overtaget af Janus Friis’ advokat, Claes Hahn Balle, men på en generalforsamling i virksomheden er det i dag blevet besluttet, at ejerskabet og direktørposten tilhører Aura.

Det bekræfter Auras advokat, Bjarke Vejby, overfor BT:

»Jeg kan konstatere, at der i dag er truffet beslutning på generalforsamling om, at Aura nu er direktør i sine to selskaber,« siger Bjarke Vejby fra advokatfirmaet Bech-Bruun.

I praksis betyder det, at Aura nu kan ophæve den ene af de tre retssager, som Janus Friis har anlagt mod hende. Stævningen var nemlig sket gennem Auras eget firma, og da hun nu selv kontrollerer firmaet, kan hun feje sagen af bordet, forklarer Bjarke Vejby.

Det drejer sig om en stævning på i alt 1,5 millioner dollars, hvilket svarer til over 10 millioner kroner.

»Aura har genvundet kontrollen over sit selskab. Det har blandt andet som konsekvens, at den sag, der blev anlagt mod hende af hendes selskab i USA, nu kan ryddes af vejen,« siger advokat Bjarke Vejby.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Claes Hahn Balle.

Aura har heller ikke ønsket at udtale sig om sagen.