Omar Marzouk skal være vært ved årets Comedy Aid, og det er en tjans, der betyder meget for ham.
Omar Marzouk skal være vært ved årets Comedy Aid, og det er en tjans, der betyder meget for ham. Foto: Søren Bidstrup
Det er kun de færreste danskere, der går gennem livet uden at have kræft tæt inde på livet - enten på egen krop eller hos nær familie. Komikeren Omar Mazouk har indtil videre været lykkeligt forskånet. Og så alligevel ikke.

Sidste år fik hans kollega Christian Geo Heltboe, der er bedst kendt under sit mellemnavn, fjernet en kræftramt testikel og måtte holde pause fra stand up-scenen. I mellemtiden er han blevet erklæret rask, men komiker-kollegaens nedtur har berørt Omar Marzouk dybt:

- Det er skræmmende at se et menneske, man har brugt så meget tid sammen med, blive ramt på sin manddom. Man føler sig tit udødelig og tænker, at det sker kun for andre. Men pludselig står en ven og kollega dér og skal igennem en lang og hård behandling. Det får lige én til at tage sig en ekstra gang i skridtet - og denne gang med følelse, for hvor sikker er man selv på at være rask, spørger komikeren.

Mellem jul og nytår skal han sammen med Lasse Rimmer være vært ved årets Comedy Aid-velgørenhedsshow, der finder sted i Aarhus, Odense og København mellem den 27. og 29. december. Her skal en lang række af tiden store komikertalenter samle penge sammen til børn og unge med kræft i deres liv. Komikerne tæller blandt andet Brian Mørk, Linda P og Tandbørste-værten Christian Fuhlendorff.

Og værtstjansen er vigtig for Omar Marzouk:

- Jeg gør det for Geo, for mine børn og for alle andre. For jeg vil gerne gøre folk opmærksom på, at man ikke bare kan stikke hovedet i en busk og gøre som om, det ikke eksisterer. Man er nødt til at involvere sig i kræft, om det så er at undersøge sig selv, vide nok om risikofaktorer eller støtte Kræftens Bekæmpelse, siger komikeren.

Comedy Aid 2012 bliver i år en eksklusiv oplevelse, da showet ikke vises på tv. Overskuddet fra billetsalget går ubeskåret til Kræftens Bekæmpelse og vil bl.a. gå til forskning i mere skånsom kræftbehandling af børn eller til at give børn, der har kræft tæt inde på livet, muligheden for at komme i en sorggruppe.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.