1. december har balletforestillingen 'Snedronningen' premiere i Tivolis Koncertsal.

Bag opsætningen af H.C. Andersens eventyr står blandt andre dronning Margrethe og Oh Land. Et samarbejde, som sangerinden har været glad for.

»Det har været virkelig spændende og sjovt at arbejde med Dronningen igen, her på 'Snedronningen',« siger hun til B.T. i forbindelse med pressemødet på balletforestillingen.

Til 'Snedronningen' står Nanna Øland Fabricius, også kaldet Oh Land, for musikken, mens dronning Margrethe står for scenografien og kostumerne. Forestillingens koreografi styres af russiske Yuri Possokhov.

Dronning Margrethe og Oh Land sammen med Peter Bo Bendixen (tv.) og Yuri Possokhov (th.) i forbindelse med pressemødet til 'Snedronningen'.
Dronning Margrethe og Oh Land sammen med Peter Bo Bendixen (tv.) og Yuri Possokhov (th.) i forbindelse med pressemødet til 'Snedronningen'. Foto: Claus Bech
Vis mere

Det er ikke første gang, at den konstellation samarbejder om en forestilling. I 2016 var de også sammen om opsætningen af 'Askepot'. Denne gang er det et eventyr af den folkekære digter H.C. Andersen.

Og netop digterens eventyr er noget, som dronning Margrethe excellerer i. Det er noget, som har haft betydning under opsætningen af forestillingen, fortæller sangerinden.

»Hun kan nærmest eventyret udenad, og det er hende, der siger til, hvis vi lige pludselig går for meget på afveje og ikke er tro mod H.C. Andersens eventyr,« siger Oh Land og tilføjer:

»Så det har været fantastisk at have den her autoritet, som virkelig kan sin H.C. Andersen,« siger hun.

Selvom der umiddelbart kan virke til at være stor forskel på den 34-årige sangerinde og den 79-årige majestæt, så fortæller Oh Land, at de har flere ting tilfælles.

»Jeg har jo min kærlighed for ballet, kunst og musik tilfælles med Dronningen,« siger hun og fortsætter:

»Dronningen elsker jo ballet, og hun danser selv, så det er også sjovt at arbejde med hende netop omkring en ballet, hvor vi begge har en baggrund,« fortæller Nanna 'Oh Land' Fabricius.

Inden Oh Land fandt vej ind i musikken, forsøgte hun sig med ballet, inden en rygskade tvang hende til at stoppe. 'Snedronningen' bliver dronning Margrethes ottende forestilling i Tivoli siden 2001.