Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den amerikanske skuespiller Alec Baldwin sad på en kirkebænk af træ og øvede en scene, hvor han skal trække en pistol og pege den direkte mod kameralinsen, da det hele gik galt.

Sådan lyder det i en ny gennemgang af den tragiske sag, som netop er blevet offentliggjort.

Det skriver New York Times og Reuters.

Det er instruktøren af filmen 'Rust', Joel Souza, der har givet sin forklaring af hændelsen, som endte med at koste filmfotografen Halyna Hutchins livet – og den forklaring er nu blevet tilgængelig i en erklæring.

Til sagens efterforskere har instruktøren forklaret, at han stod ved siden af den 42-årige filmfotograf, da Alec Baldwin øvede scenen torsdag eftermiddag på filmsettet lidt uden for Santa Fe.

»Joel (Souza, red) har fortalt, at de havde Alec (Baldwin, red.) til at sidde på en række i en kirkebygning, og han øvede et kryds-træk (med pistolen, red.). Joel sagde, at han kiggede over Hutchins skulder, da han hørte noget, der lød som et piskesmæld og så et højt bang,« lyder det ifølge Reuters i den offentliggjorte erklæring.

»Joel husker derefter svagt, at Hutchins beklagede sig over sin mave og holdt om sin midte. Joel forklarede også, at Hutchins begyndte at vakle bagover, og at hun blev hjulpet ned på jorden.«

Først derefter opdagede han, at han selv blødte fra sin skulder.

Her ses et billede af Alec Baldwin efter den tragiske ulykke.
Her ses et billede af Alec Baldwin efter den tragiske ulykke. Foto: Jim Weber
Vis mere

Det viste sig, at et skud fra den rekvisit-pistol, som Alec Baldwin havde øvet med, var gået af – og havde ramt både filmfotografen og instruktøren.

De nye detaljer fra den tragiske sag er blevet strikket sammen af efterforskeren Joel Cano, der blandt andet fredag talte med Joel Souza om hændelsen, skriver New York Times.

På det tidspunkt var Halyna Hutchins blevet erklæret død som følge af skuddet, der ramte hende i brystet.

Til efterforskeren forklarede Joel Souza, at det var normal procedure, at de rekvisit-våben, der bliver brugt på settet, først bliver tjekket af filmens våbenansvarlige, Hannah Gutierrez-Reed, og derefter af Dave Halls, der er filmens assisterende instruktør.

Først derefter blev våbnet givet til den skuespiller, der skulle bruge det.

Man havde øvet den samme scene både før og efter frokost, men Joel Souza fortalte, at han ikke var sikker på, om våbnet var blevet tjekket igen efter pausen.

Ifølge den rapport, som er blevet udgivet, tog Dave Halls revolveren fra en bakke, som Hannah Gutierrez-Reed havde sat frem, og gav våbnet til Alec Baldwin og råbte: 'Kold pistol', hvilket på filmset typisk betyder, at våbnet ikke er ladt.

En anden kameramand, Reid Russell, har til efterforskeren Joel Cano fortalt, at Alec Baldwin var i gang med at forklare, hvordan han ville trække våbnet i scenen, og hev revolveren op af våbenhylsteret for at demonstrere det, da den gik af.

I rapporten oplyses det ifølge det amerikanske medie videre, at Reid Russell har forklaret, at han husker at have set filmens instruktør have blod på sig, mens Halyna Hutchins »talte og sagde, at hun ikke kunne mærke sine ben«.

Politiet er fortsat i gang med efterforskningen.

Efter ulykken har Alec Baldwin udsendt en udtalelse, hvor han skriver, at han er chokeret og knust efter ulykken:

»Det findes ikke ord, som kan beskrive det chok og den tristhed, jeg føler i forbindelse med den tragiske ulykke, der tog livet af Halyna Hutchins. En hustru, mor og en dybt beundret kollega. Jeg samarbejder med politiet for at opklare, hvordan det kunne ske,« skrev han fredag og tilføjede:

»Jeg er i kontakt med hendes mand og tilbyder min støtte til ham og hans familie. Mit hjerte er knust for hendes mand, deres søn og alle, der kendte og elskede Halyna.«

Halyna Hutchins efterlader sig en mand og parrets niårige søn.

Andre læser også