Se Robert Hansen og Sophie Lassen-Kahlke dele sjove anekdoter i videoen foroven.

Sammen, men alligevel alene, sidder næsten halvtreds unge kvinder og mænd, og venter på at nerverne skal falde til ro, og at den bedst mulige følelse skal indfinde sig. Så de kan gå ind og give det bedste af sig selv.

Nogen snakker sammen, mens andre er gået helt inde i sig selv, for at holde fokus på den afgørende sangprøve.

De er mødt til audition i Tivolis Koncertsal, hvor holdet bag den kommende musical 'Kærlighed ved første hik' skal finde Anja og Viktor som unge, når de oprindelige stjerner, Robert Hansen og Sophie Lassen-Kahlke, har premiere med deres unge spejlbilleder i Tivolis Koncertsal til september.

Jakob på 21 er garvet, og har deltaget i mange auditions og haft en del større roller i semi-professionelle opsætninger som 'Hey Jude', 'Back To The 80's', og 'Junglebogen' og har haft mindre roller på tv og i kortfilm. Blandt andet TV2s julekalender.

Et ret typisk CV, for de fleste af de unge mellem 18 og 31, der er mødt op i Tivoli i håb om at lande rollen som den unge Anja eller Viktor.

»Jeg er klar,« siger han, og virker helt rolig, da han nærstuderer akkorderne til den Stevie Wonder-sang, han har valgt som sin prøve. Bagefter indrømmer han, at der var nerver på. Indeni.

»Jeg var sgu nervøs i starten derinde, men jeg tror, det gik okay,« siger han.

»Hey, lad armene hænge helt roligt ned. Og så syng, for fa'en. Men for os. Vi er lige her!«Peter Langdal har fat i det 21-årige talent Jakob fra Amager og afslutter lige med at 'sømme' ham fast med to indbildte søm, så han er sikker på, at den unge mand står helt stille.
»Hey, lad armene hænge helt roligt ned. Og så syng, for fa'en. Men for os. Vi er lige her!«Peter Langdal har fat i det 21-årige talent Jakob fra Amager og afslutter lige med at 'sømme' ham fast med to indbildte søm, så han er sikker på, at den unge mand står helt stille. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Mens det emmer af ung energi og nervøsitet i venterummet både før og efter, summer det af forventning i Lumbye-salen, hvor Sophie Lassen Kahlke, Robert Hansen og instruktør Peter Langdal er centrum i bedømmelsespanelet, der også består af en producer, en vokalcoach og stykkets koregraf.

De to skuespillere er virkeligt opmærksomme på, at hjælpe de håbefulde talenter så godt som muligt gennem prøven. Og særligt Robert er flink til at give tommelfingeren op, og klappe med, så oplevelsen bliver så positiv som muligt.

»Jeg får altså lyst til at give dem et kram, når jeg kan se, at de er i tvivl, og jeg kan godt huske, hvordan det var. For eksempel til audition på 'Vildbassen', da jeg stod dérude på Nordisk Film med et nummer på maven. Og hvordan det var at gå i stå lige pludselig,« siger Robert, mens Sophie tilføjer:

»Jeg er ikke specielt misundelig, og har bare lyst til at sende dem en masse kærlighed. Men de er jo så dygtige og de vil så gerne. Det kan jeg virkeligt genkende fra mig selv. Men jeg bliver nu aldrig for voksen til at synes, at det er hårdt at gå til auditions. Med alle de øjne der hviler på én. Det er megahårdt, og det er ikke for tøsedrenge. Eller tøsepiger.«

Robert Hansen nikker:

»Det handler om, at man skal turde glemme alt om sig selv, og man må endelig ikke putte en facade op, for så bliver det hurtigt for stift. Men man skal vide, at der ikke er noget, der er for dumt,« siger Robert.

»Det er først som voksen, at man finder ud af, at det mest seje er, hvis man går i stå, og man så er i stand til at komme videre der fra. Det er virkeligt sejt. Men det aner man jo ikke noget om som 17-årig,« siger Lassen-Kahlke i en pause inden prøverne fortsætter.

»Jeg er mest vild med at spille teater og musical, men kan godt lide at udfordre mig i alle genrer,« siger 22-årige Katrine, der er kommet hele vejen fra Odense, for at hilse på Sophie Lassen Kahlke og lave audition som den unge Anja i musicalen 'Kærlighed ved første hik'.
»Jeg er mest vild med at spille teater og musical, men kan godt lide at udfordre mig i alle genrer,« siger 22-årige Katrine, der er kommet hele vejen fra Odense, for at hilse på Sophie Lassen Kahlke og lave audition som den unge Anja i musicalen 'Kærlighed ved første hik'. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Peter Langdal er som Langdal er.

Selvom han fylder 61 om en måned - og som sådan er den ældste i bedømmelsespanelet - er han en dampmaskine, der sprutter af energi.

Trods sin medfødte empati er han også klar over, at det er hans hovedopgave, at få de håbefulde til at udstille deres mangler, samtidig med at han skal finde ud af, hvem der har det bedste potentiale til både at synge, danse og spille skuespil.

Josefine med nummer 45 på trøjen bliver kørt igennem hele møllen. Hun rammer panelet med sin flotte vokal og 18-årige power, da hun synger sig op i 'Kærligheden kalder', men Langdal vil også have hende til at synge den som om hun vejede et ton og vraltede rundt på scenen med meget dyb stemme. Hvilket hun gør til hele salens udelte morskab, så man mærker hendes underfundige udstråling.

»Og så helt herhen, og synge den for ham her,« siger Langdal og stiller sig bag Robert Hansen, og tager skuespilleren om skuldrene.

»Jeg var helt tør i munden, men det gik vist alligevel ret godt,« siger stortalentet 18-årige Josefine fra København efter sin audition, hvor hun lade bedømmelsespanelet ned med sin sang og charme.
»Jeg var helt tør i munden, men det gik vist alligevel ret godt,« siger stortalentet 18-årige Josefine fra København efter sin audition, hvor hun lade bedømmelsespanelet ned med sin sang og charme. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

Det kræver et vist mod for en 18-årig gymnasieelev, at stå halvanden meter fra filmstjernen og synge lige ind i hans berømte brune øjne, men hun gør det så overbevisende, at både Robert og Langdal bliver berørt. Og hele salen kan mærke energien, da Josefine forlader salen med lette ben.

»Jeg var så nervøs i starten, min mund var helt tør,« siger hun bagefter.

»Men jeg syntes det var vildt sjovt, at Langdal kastede mig rundt i alt det der, jeg håber, jeg kan komme i betragtning. Jeg elsker at synge, men faktisk synes jeg, at det er skuespil, jeg er bedst til,« siger Josefine med et stort smil, da hun er på vej hjem efter vel ud føært gerning.

Men hun må vente lidt på svaret. Først om en uges tid får hun og de andre svar på, hvem der bliver den nye Anja og Viktor.

Musicalen 'Kærlighed ved første hik' får premiere d. 20 september i Tivolis Koncertsal. Allerede nu er firestillingen en succes, og har solgt 58.000 billetter i forsalg.