En ny undersøgelse af sangerinden Amy Winehouses død slår fast, at hun døde af en utilsigtede alkoholforgiftning.
En ny undersøgelse af sangerinden Amy Winehouses død slår fast, at hun døde af en utilsigtede alkoholforgiftning. Foto: SHAUN CURRY

Da sangerinde Amy Winehouse blev fundet død 23. juli 2011, gik der ikke mange timer, før medierne og kilder tæt på sangerinden begyndte at spekulere i en dødsårsag, som involverede store mængde alkohol og hårde stoffer. Familien afkræftede dog rygterne ved at sige, at Amy var fuldstændig tørlagt før din død.

I december 2012 blev det besluttet, at der skulle laves et nyt ligsyn i 2013, da det kom frem, at den oprindelige retsmediciner ikke var kvalificeret til at fastslå sangerens død. Det nye ligsyn bekræfter dog meget den gamle konklusion: at Amy Winehouse drak sig selv ihjel.

Den første undersøgelse af dødsfaldet blev rent juridisk betragtet som en ulykke, mens den nye bekræfter, at sangeren døde af en utilsigtet alkoholforgiftning, skriver flere medier som BBC og SkyNews.

Den nye retsmediciner Shirley Radcliffe, har fundet ud af, at sangeren ”døde som følge af en alkoholforgiftning, og en række uheldige omstændigheder”. Der er ikke nogle mistænkelige omstændigheder i forbindelse med dødsfaldet.

Ifølge obduktionen havde Winehouse en promille, der var fem gange så høj som den lovlige grænse for at køre bil og en promille, der lå godt over et dødeligt niveau. Disse konklusioner stemmer overens med de første resultater fra undersøgelsen i oktober 2011.

Retsmediciner Shirley Radcliffe fortalte, at Winehouse frivilligt har indtaget alkohol, og at der desuden blev fundet to tomme flasker vodka ved siden af sengen, hvor hun blev fundet død.

Winehouses egen læge, Dr. Christina Romete, tilføjede, at Amy var uvillig til at følge rådgivning fra læger, og at hun ville gøre tingene på sin egen måde. Lægen fortalte desuden, at Amy også kæmpede med en spiseforstyrrelse, hvor hun gjorde sig syg.

Winehouses familie ønskede ikke at deltage i det 45 minutter lange ligsyn, som blev holdt i denne uge.

- Jeg vil ikke tillade min familie at gå igennem alt dette igen. Vi har ikke brug for at være der, fortalte Amy Winehouses far i december til DailyMaili.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.