Paul McCartney og hans kone Nancy Shevell var i maj måned tæt på at ende i et alvorligt helikopteruheld. Det afslører en netop offentliggjort rapport far den engelske havari-kommision. Foto: AFP/ PATRICK KOVARIK
Paul McCartney og hans kone Nancy Shevell var i maj måned tæt på at ende i et alvorligt helikopteruheld. Det afslører en netop offentliggjort rapport far den engelske havari-kommision. Foto: AFP/ PATRICK KOVARIK Foto: PATRICK KOVARIK

Sir Paul McCartney kan godt sende en tak opad. For der må være nogen, der holder hånden over det tidligere Beatles-medlem

Det står klart, efter en ny havarirapport afslører, hvor tæt det var på at gå rigtigt galt, da Paul McCartney og hans kone Nancy Shevell var involveret i et helikopteruheld.

I følge en netop offentliggjort rapport fra den engelske havari kommision, undgik en pilot med nød og næppe at flyve ind i en gruppe træer, da han forsøgte at lande på McCartneys private landingsplads.

Uheldet, som rapporten karakteriserer som en 'alvorlig hændelse', skete i maj måned da Paul McCartney og frue en mørk aften var på vej hjem til landstedet i East Sussex.

Piloten, en 55-årig mand, fra flyselskabet Air Harrods, forsøgte at lande helikopteren på landstedets egen landingsplads, men mistede orienteringen, fordi der den pågældende aften var 'regn og lav sigtbarhed'. Det skriver den engelske avis Daily Mail.

I følge rapporten var helikopteren den pågældende aften kun en halv meter fra at hænge fast i en gruppe træer i nærheden af landingspladsen. For at undgå en kollision med trætoppene trak piloten helikopteren hårdt væk, en manøvre, der i sig selv kan være farlig, lyder det i havarikommisionens rapport.

Efter den mislykkede landing opgav piloten at få helikopteren ned på McCartneys landsted. I stedet fløj han parret til en nærliggende flyplads, hvor han uden problemer landede sikkert.

Sir Paul McCartney har på intet tidspunkt, hverken i maj måned eller nu, ønsket at kommentere hændelsen.

Det er endnu uvist om episoden får konsekvenser for piloten.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.