Foto: MARIO ANZUONI

Simon Cowell betegner sig selv som en ' håbløs kæreste'. Nu trækker en ny bog alle særhederne frem i lyset

Han er både berygtet og populær for sin skarpe tunge, for sin ærlige og sarkastiske stil og for sin uomtvistelige evne til at opdage nye sangtalenter og gøre en millionforretning ud af dem. Faderen bag talentshow som The X Factor og Britain's Got Talent, den magtfulde engelske musik-mogul Simon Cowell, har opbygget en formue på langt over en milliard kroner og deler sin jetset-tilværelse mellem sin bolig i Vestlondons mondæne kvarter Holland Park og luksusvillaen til 125 mio. kr. i Beverly Hills.

Men manden, i hvis billede vores egen X Factor-stjerne Thomas Blachman er blevet skabt, og som takket være sin magt, charme og rigdom tiltrækker alverdens kvinder, har nu lagt sig ud med to berømte sangerinder, der har optrådt i dommerpanelet på hans talentshow, ved at afsløre private detaljer om dem - og sig selv.

En ny biografiom Simon Cowell, der er skrevet af BBC-journalisten Tom Bower, fremstiller den 52-årige Cowell som 'en manipulerende dukkefører, der behandler kvinderne i sine show som sit legetøj'.

Af bogen fremgår det, at Simon Cowell var desperat efter at indlede en affære med den engelske popsild Cheryl Cole, da hun var dommer i britiske X Factor. Sangerinden, der dengang var gift med den engelske landsholdsspiller i fodbold, Ashley Cole, forsøgte ifølge Simon Cowell at manipulere med ham for at få sin vilje ved at spille 'svag'. Men rollerne blev snart byttet om, da Simon Cowell sidste år under stor virak fyrede Cheryl Cole som dommer i det amerikanske X Factor, allerede inden showet for alvor var begyndt, og i stedet trak den lige så smukke sangerinde Nicole Scherzinger ind som hendes afløser.

Forelsket som en skoledreng

Ifølge bogen 'Sweet Revenge: The Intimate Life Of Simon Cowell', der gavmildt drysser om sig med afsløringer om Cowells kvinder, havde Simon Cowell mere held med sig, da han indledte en affære med sangerinden Dannii Minogue, Kylie Minogues lillesøster, da hun blev hyret som dommer til det britiske X Factor i 2007.

'Jeg var lun på hende. Det var hendes hår, det sexede tøj og brysterne. Jeg var som en skoledreng, ´ siger Simon Cowell ifølge bogen om det hidtil hemmeligholdte forhold.

Den ellers smigrende beskrivelse formilder ifølge de engelske medier imidlertid ikke Dannii Minogue, der ikke har brug for at få bragt affæren frem i lyset netop nu, hvor hun lige er blevet skilt fra den tidligere rugbyspiller Kris Smith, som hun har en knap to-årig søn med.

Heller ikke Simon Cowells ekskæreste Mezh gan Hussainy går fri i bogen, hvori han kalder forlovelsen, som han brød med hende sidste år, for 'en stor fejltagelse'. Parret mødtes på American Idol, og ved bruddet lod han hende beholde et hus i Beverly Hills til 45 mio. kr.At han er en 'håbløs kæreste', der søger 'komplicerede kvinder', har Simon Cowell tidligere erkendt over for avisen The Mirror: 'Jeg tiltrækkes af visse personligheder, der er svære at styre. Så der er raserianfald, tårer og kampe. Mit liv er virkelig underligt.'Simon Cowell hævder, at den nye bog om ham er skrevet helt uden hans medvirken, men forfatteren Tom Bower fastholder, at han rejste verden rundt med Cowell i hans lystbåde og private fly gennem et helt år, og at bogen er baseret på 'hundredevis af timers samtale med ham'. Hidtil har Simon Cowells eneste kommentar på Twitter været: 'Har lige set en tv-reklame for bogen om mig. Uh!'

'Sweet Revenge: The Intimate Life Of Simon Cowell' udkom fredag i England.


SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.