Efter en turbulent tid er grevinde Alexandra på vej ovenpå efter skilsmissen.

Efter en hård tid lader det til, at grevinde Alexandra er ved at komme sig efter skilsmissen fra Martin Jørgensen sidste år.

Således siger hun til ugebladet Se og Hør, der kommer på gaden i dag:

»Det har været rigtigt hårdt. Men jeg har det bedre nu. Jeg glæder mig sådan til at begynde et nyt år med nye, friske ting, hvor alt kan kastes op i luften,« siger Alexandra til Se og Hør, der fangede hende på den røde løber til Thomas Vinterbergs nye film ’Kollektivet’.

»Jeg er nået til et punkt i mit liv, hvor jeg vil prøve noget nyt, og alle muligheder ligger åbne,« tilføjer hun.

Ydmygende skilsmisse

Dermed lader grevinden sig tilsyneladende ikke slå ud af den ydmygende skilsmisse med Martin Jørgensen for fire måneder siden. Parret blev gift i 2007 efter at have fundet sammen kort efter Alexandras skilsmisse med prins Joachim.

I en kort pressemeddelelse lod Grevinde Alexandra i september sidste år offentligheden forstår, at hun selv havde sagt stop, fordi hun ikke så en fremtid for sig med Martin Jørgensen, der er 14 år yngre end Alexandra.

Siden blev Martin spottet i byen sammen med den tidligere ’X Factor’-vært Eva Harlou, der samtidig blev skilt fra sin mand, musikeren Thomas Troelsen.

Set som en ydmydelse

Martin Jørgensens interesse for Eva Harlou er siden blevet set som en ydmygelse af Alexandra, og bruddet tvang da også Alexandras venner til at vælge side. Blandt andre frisøren Dennis Knudsen, der valgte venskabet med grevinden frem for Martin Jørgensen.

Men nu er Alexandra tilsyneladende kommet sig over ydmygelsen.

»En skilsmisse knækker ikke grevinde Alexandra. Det er helt sikkert. Hun kommer ud på den anden side igen. Og måske har skilsmissen gjort en masse godt for hende på den lange bane,« lyder det fra Dennis Knudsen.

»Hun er ved at være ude på den anden side. Hun blomstrer, har fået et dejligt og glad liv tilbage. Men der er ingen tvivl om, at dét, hun har været igennem, har været så voldsomt, at man kun kan sætte sig ind i det, hvis man har prøvet det samme,« sagde Dennis Knudsen til BT tidligere på måneden.

Ud over skilsmissen har grevinden også været presset af en skeptisk befolkning, der med stigende undren har skelet til Alexandras apanageordning, som sikrer hende 2,3 millioner kroner årligt, selv om hun ingen officielle pligter har for det danske kongehus.