Debatten om forfatteren J.K Rowlings holdninger til transpersoner ser ikke ud til at være forbi endnu.

Nok er skuespilleren Emma Watson bedst kendt som 'Hermione' fra netop 'Harry Potter'-filmene, men det holder hende ikke tilbage i at melde sig ind i koret af kritikere af skaberen af bøgerne og filmene om det fantasifulde univers.

'Transpersoner er dem, de siger, de er, og de fortjener at leve deres liv uden konstant at blive konfronteret med eller fortalt, at de ikke er dem, de siger, de er,' skriver Emma Watson på Twitter.

'Jeg vil have, at de transpersoner, som følger mig, skal vide, at jeg og så mange andre folk i verden ser jer, respekterer jer og elsker jer, for dem I er'.

J.K Rowling har en historie med flere kontroverser bag sig på baggrund af sine udtalelser om transpersoner.

I lørdags delte hun et tweet, hvori hun skriver, at den menstruerende del af befolkningen utvetydigt må kunne betegnes som 'kvinder', og det udløste et ramaskrig blandt hendes følgere på det sociale medie.

Mange vil måske nok være enige i det udsagn, men flere påpeger, at hun med denne udtalelse ekskluderer den gruppe af transkvinder, som er født som mænd.

Altså de personer, som identificerer sig som kvinder, transpersoner og non-binære, som ikke har menstruation.

I december sidste år kom forfatteren også i modvind, da hun offentligt gav sin støtte til Maya Forstater, en britisk forsker, som påstod, at folk ikke kan ændre deres biologiske køn.

Her viste hun sin sympati ved at bruge hashtagget #IStandWithMaya.

Udover personer fra transmiljøet er Rowling også blevet kritiseret af 'Harry Potter'-stjernen Daniel Radclife, som udtaler, at 'transkønnede kvinder er kvinder'.

Også skuespilleren Eddie Redmayne, som tidligere har arbejdet sammen med J.K Rowling, udtaler, at 'de' (transpersoner, red.) bare vil leve et fredfyldt liv, og det er på tide, at de får lov til det,« siger han til mediet Variety.