#FreeBritney.

Det har været sloganet, som 'FreeBritney'-bevægelsen i årevis har råbt og skreget i kampen om at få popstjernen fri fra sin fars formynderskab over hende.

Bevægelsen har gennem tiden bestemt ikke kun fået opbakning, da mange har ment, at gruppen blot har bestået af fanatiske fans, der ikke vidste, hvad de snakkede om.

Men for tre uger siden fik de tusindvis af fans bekræftet deres frygt, da Britney Spears selv udtalte i retten, at hun føler sig holdt fanget af sin far.

A demonstrator holds a poster reading 'Free Britney of her Conservatorship' during a #FREEBRITNEY protest in front of the court house where a hearing is scheduled in the Britney Spears' conservatorship case in Los Angeles, California, USA, 14 July 2021.
A demonstrator holds a poster reading 'Free Britney of her Conservatorship' during a #FREEBRITNEY protest in front of the court house where a hearing is scheduled in the Britney Spears' conservatorship case in Los Angeles, California, USA, 14 July 2021. Foto: ETIENNE LAURENT
Vis mere

Og nu tager sangerinden skridtet videre ved selv at dele det famøse hashtag-slogan på Instagram.

Det gør hun i et opslag, der kommer blot få timer efter, det er blevet slået fast i retten, at hun selv kan få lov til at vælge sin egen advokat i kampen mod sin fars værgemål.

'Vi er på vej, folkens. Vi er på vej,' indleder Britney Spears, hvorefter hun sender en 'fuckfinger'-emoji og altså det famøse #FreeBritney-hashtag.

'Nu har jeg rigtig juridisk bistand. Jeg føler mig taknemmelig og velsignet,' fortsætter hun opslaget, hvor hun også har delt en video af sig selv, hvor hun laver vejrmøller og rider på en hest.

Selvom 'FreeBritney'-bevægelsen i årevis har kæmpet for at få løsrevet Britney Spears fra sin fars lænker, så er det først for nylig, at sangerinden selv har kommenteret sagen.

Første gang, hun satte ord på kampen mod sin far, var, da hun talte sin sag i retten i slutningen af juni.

Her fortalte hun ikke blot, at hun mente, at hendes far burde i fængsel for at have udnyttet sin magt over hende i 13 år. Hun forklarede også, hvorfor hun ikke havde fortalt offentligheden sandheden før nu:

»Jeg har været i chok. Jeg er blevet traumatiseret. I ved, fake it till you make it. Men nu fortæller jeg sandheden. Jeg er ikke lykkelig. Jeg kan ikke sove. Jeg er så sur, det er vanvittigt. Jeg er deprimeret og græder hver dag.«

Jamie Spears, far til Britney Spears, og Britney Spears.
Jamie Spears, far til Britney Spears, og Britney Spears. Foto: Uncredited
Vis mere

På Instagram har hun efterfølgende også undskyldt over for sine mange fans:

'Jeg er ked af, jeg har ladet, som om jeg har haft det fint de seneste år. Jeg gjorde det, fordi jeg var flov over at fortælle, hvad der skete med mig,' skrev hun.