Lyt til artiklen

Storchamøren Klaus Pagh får måske sin søn tilbage, efter at Nikolai blev bortført af sin mor Karema Hviid i efteråret 2010.

Det var noget af et chok, der mødte den 76-årige Klaus Pagh, da det ringede på døren tirsdag. 

- Vi har fundet din søn.LÆS OGSÅ:


Den 76-årige herre sidder utålmodigt i sofaen, mens han fortæller om det øjeblik tirsdag, hvor to 'damer' fra Gentofte Kommune ringer på døren.

- Jeg blev jo overlykkelig. Jeg tænkte; nu er dagen endelig kommet, siger Klaus Pagh, som sidder nervøs med sin telefon knuget i hånden, mens han venter på, at kommunen skal ringe.

For 1,5 år siden forsvandt hans søn, den dengang 5-årige Nikolai, da hans mor Karema Hviid tog ham med til udlandet. I mange år forinden havde de to kæmpet om forældremyndigheden til drengen, som indtil da havde boet hele sit liv hos moderen. Dermed fik Klaus Pagh helt automatisk den fulde forældremyndighed over Nikolai, selvom han tidligere var erklæret uegnet.

Fundet på Hvidovre Hospital

Det var, ifølge den tidligere teaterdirektør og skuespiller, en række sygeplejersker på Hvidovre Hospital, der fandt frem til den bortførte dreng, efter de havde bemærket en kvinde og en dreng på hospitalet, hvor Karema Hviids mor er indlagt.LÆS OGSÅ:


I hvert fald blev den 37-årige kvinde anholdt samme dag 13.35 på Holbæk motorvejen, hvor hun havde 7-årige Nikolai eller Isak, som hun kalder ham, med i bilen. 

 - Selvfølgelig skal han herhjem og bo, siger Klaus Pagh, som mener, at drengen vil få det bedst hos familien i Hellerup, selvom han kun har mødt sin stedmor Nancy og sin stedsøster Pawarisa få gange.

'Jeg kan ikke spille fodbold med ham'

I et interview til Billedbladet har Klaus Pagh for nyligt udtalt, at hans sygdom var forværret så meget, at det muligvis snart ville være slut. Den opfattelse er dog fuldstændig ændret, da B.T. besøger ham onsdag.

- Det var før jeg vidste, at man havde fundet ham, griner Klaus Pagh.

- Nu har jeg det allerede meget bedre. Men jeg har et dårligt ben, så jeg kan nok ikke spille fodbold med ham - og det er ærgerligt.

Han indrømmer, at sygdommen vil være en hindring, men han håber på, at det hele ordner sig med tiden. 

Den 7-årige dreng befinder sig i øjeblikket på en institution i Gentofte Kommune, hvor man beholder ham et par dage, fortæller Klaus Pagh. Alligevel bliver den tidligere skuespiller lidt urolig, da kommunen ikke har ringet tilbage onsdag, som det var aftalt.

- Jeg savner at høre, hvordan har har det og hvad han har sagt?

Læs hele interviewet med Klaus Pagh i B.T. torsdag.