Stjernekokken Johnny Johansson er død.
Det skriver svenske Aftonbladet.
Johnny Johansson er en kendiskok i Sverige, hvor han kender flere store navne. I 1970erne og 1980erne var Johnny Johansson køkkenchef for Nobelmiddagene i i alt elleve år.
Han er den eneste kok, der er blevet godkendt af Nobelfonden til at kalde sig Nobelkok.
Han er også den eneste kok i Nobelfondens historie, der er blevet tildelt Nobelfondens guldmedalje.
Det gik drastisk for sig for uger siden, mens han stod for maden til bordtennislegenden JO Waldners 60-års fødselsdagsfest på eventbåden M/S Molly.
Her fik han hjertestop, lige før gæsterne skulle ankomme.
Han blev kørt med ambulance til hospitalet og derefter lagt i koma, inden han døde i weekenden.
Aftonbladet har været i kontakt med JO Waldners agent Mattias Frisk, der ejer eventbåden M/S Molly og har kendt Johnny Johansson i over 25 år.
»Han var en fantastisk, sjov og anstændig fyr. Han var en gammeldags mand, der arbejdede ekstremt hårdt og troede på, at man kunne hvile sig, når man gik videre, og desværre blev det sådan. Det er så vanvittigt, at han var i gang med at lave mad til J-O, som han holdt så meget af, da det skete. Vi spøgte endda med Johnny om, at han nok ville dø i køkkenet,« siger han og fortsætter:
»At lave mad var det sjoveste, han kendte, og han var så begejstret for at komme og lave mad til J-O. Johnny kendte også alle de fyre, der var her, som Dr. Alban, Tomas Brolin og Ingemar Stenmark. Alle der sidenhen spurgte om, hvordan han havde det på hospitalet.«